Вижте кои са шестимата прокурори, поискали оставката на главния прокурор

...
Вижте кои са шестимата прокурори, поискали оставката на главния прокурор
Коментари Харесай

Кои са прокурорите от ВСС, поискали оставката на Гешев?

Вижте кои са шестимата прокурори, поискали оставката на основния прокурор Иван Гешев. Това са: Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Гергана Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова, оповестиха от Висш съдебен съвет.

Георги Кузманов:

.

Прокурор Кузманов има над 18 години юридически стаж. В интервала 1998 – 1999 година е правосъден претендент в Окръжен съд – Бургас. От 2000 година до 2001 година е следовател в някогашната Окръжна следствена работа – гр. Бургас. От 2001 година до 2012 година е „ прокурор “ в Районна прокуратура – Бургас, като в интервал 2005 година – 2007 година е неин административен началник. През 2009 година е командирован народен специалист в Eurojust - гр. Хага. От 01.06.2012 година е прокурор в Апелативна прокуратура – Бургас.

Калина Чапкънова:

.

Прокурор Чапкънова има над 18 години юридически стаж в органите на правосъдната власт като младши прокурор и прокурор, а от 2010 година е административен началник на Окръжна прокуратура Бургас. Тя е приключила право в Свободния университет в Бургас. Има над 20 година юридически стаж, като е била помощник в университета, който е приключила. В системата на прокуратурата постъпва през 1997 година, като последователно минава всичките й равнища. От 2010 година е определена за за повторно за областен прокурор на Бургас. Чапкънова стана известна като наблюдаващ прокурор по делото за атентата на летище Сарафово. Според нея всеки магистрат би трябвало да има смелостта да сочи минусите в системата.

Йордан Стоев:

.

Йордан Стоев - в автобиографията му, оповестена на уеб страницата на Висш съдебен съвет, е посочено, че 01.10.2001 година до 30.06.2004 година е бил юрист в Софийска адвокатска гилдия, а 01.02.1994 година до 15.11.2004 година - следовател в Следствен отдел при Софийска градска прокуратура. авършил е Академията на Министерство на вътрешните работи и стартира кариерата си като следовател. През 1994 – 2000 година е юрист, след което още веднъж се връща като следовател. Две години по-късно е нараснал като прокурор в Софийската апелативна прокуратура. През 2011 година става зам. административен началник, а от април 2013 година до края на годината е изпълняващ длъжността началник на същата конструкция, след това още веднъж е зам. апелативен прокурор на София, на който пост е и досега.

Гергана Мутафова:

.

Мутафова е приключила право и магистратури по финанси, правна и правосъдна система на Европейски Съюз и интернационалните връзки и право на Европейски Съюз. Постъпва в правосъдната система през 2001 година От 2013 година е зам.-председател на Асоциацията на прокурорите в България, краткотраен учител в Националния институт по правораздаване (НИП), била е част и от гражданския съвет към Висш съдебен съвет. От май 2015 година Мутафова е определена за повторно за началник на районната прокуратура в Пловдив. От 2006 до 2010 година е била административен началник на районната прокуратура в Асеновград.

Светлана Бошнакова:

.

Бошнакова е работила като арбитър в Районен съд Кюстендил, в Окръжен съд - Кюстендил. През 2005 година напуща съда и става прокурор, като първо работи в Окръжна прокуратура - Кюстендил, а след това в Софийската апелативна прокуратура. След това е нараснала във Върховната административна прокуратура, където остава до 2009 година и се реалокира във Върховна касационна прокуратура.

Огнян Дамянов:

.

Източник: Фрогнюз
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР