Вижте кои са кандидатите за кмет на Русе за местните

...
Вижте кои са кандидатите за кмет на Русе за местните
Коментари Харесай

Борбата в Русе: Кои са кандидатите за кмет

Вижте кои са претендентите за кмет на Русе за локалните избори на 29 октомври.

Партия " ИТН " издигна Анатоли Станев за кмет на Русе. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в крайдунавския град Милена Хинкова.
Станев е по специалност юрист. Роден е на 4 март 1971 година.

Той е бил регионален шеф на Русе в интервала от януари 2022 година до август тази година. Преди това е шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите - от август 2020 година до януари 2022 година. Станев е бил и общински консултант в интервала 2007 - 2011 година.

Партия ГЕРБ издигна Иван Иванов за кандидат-кмет на Русе. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Милена Хинкова. Бригаден военачалник Иван Иванов е изпълнителен шеф на Университетската болница " Канев " в Русе от 2019-а година.

Той е инженер по радиоелектронна, радиолокационна, радионавигационна и радиотелевизионна инсталация. През 2004-а година приключва магистратура по финанси в Стопанската академия в Свищов, а през 2019-а година се дипломира със компетентност " Здравен мениджмънт " от същото висше образователно заведение.

Иван Иванов заема до 2002 година управителни и експертни длъжности във ВисшетоПартия " Движение Гергьовден " издигна Кристиян Вълчев за кандидат-кмет на Русе. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Милена Хинкова.

Кристиян Вълчев е регионален координатор на партията в крайдунавския град. Роден е на 29 юли 1986 година. Завършил е компетентност " Икономика на недвижимата благосъстоятелност " в Икономическия университет във Варна. Магистър е по компетентност " Финансов мениджмънт " в Стопанската академия в Свищов и " История " от Софийския университет. Доктор по стопанска система и ръководство /строителство и недвижима собственост/ в Икономическия университет във Варна.

Той е заместник-директор в гимназията по икономка и ръководство " Елиас Канети " в Русе от 9 май 2022 до 15 септември тази година. Преди това е бил шеф на отдел " Общинска благосъстоятелност и земеделие " в Община Русе. Работил е и в Областна администрация-Русе.

Управлявал е компании за недвижими парцели.военно учебно заведение за артилерия и противовъздушна защита " Панайот Волов " -Шумен. Той е на управителен постове и в разнообразни охранителни звена към Министерството на правораздаването. За към година е и шеф на отдел " Рентгенови системи " в Митница-Русе.

Партия " Движение за права и свободи " издигна Айдоан Джелил за кандидат-кмет на Русе. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Милена Хинкова. Джелил е роден на 19 юли 1970 година.

Той има магистърска степен по компетентност " Аграрно инженерство " в Русенския университет. По специалност е агроном. Той е шеф на отдел в Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури в крайдунавския град. Джелил е общински консултант в Русе и ръководител на общинската конструкция на Движение за права и свободи в крайдунавския град.

Партия " Възраждане " издигна Златан Златанов за кандидат-кмет. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Милена Хинкова.
Златан Златанов е на 44 години и е юрист по специалност. Бил е дълготраен юношески деятел и ръководител на Студентския съвет на Русенския университет. Завършва компетентност " Право " в Русенския университет.

Златан Златанов е регионален координатор на партия " Възраждане ". Бил е депутат в 48-ото Народно заседание. Народен представител е и в настоящето 49-ото Народно заседание. Член е на Адвокатския съвет в Русе.

Искрен Веселинов е претендентът за кмет на градана локална коалиция " България на районите " (ВМРО-БНД, " Консервативна България ", Съюз на патриотичните сили " Защита " ).

Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Русе Милена Хинкова. Искрен Веселинов е съпредседател на партия " ВМРО-БНД ". Роден е на 14 март 1972 година в Русе. Завършва висше обучение през 1996 година по компетентност " Промишлено и гражданско строителство " в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Бил е шеф на Областното пътно ръководство в Русе, общински консултант, а също и ръководител на Общинския съвет в Русе. Народен представител е в 43-ото и 44-ото Народно заседание. Бил е два пъти претендент за кмет на Русе - на изборите през 2011 година и 2015 година, като е постигнал втори резултат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР