Вижте какво представляваше последния работен ден в средата на август

Вижте какво представляваше последния работен ден в средата на август ...

Новините: Най-важното за деня, 17 август.

Вижте какво представляваше последния работен ден в средата на август през очите на Actualno.com.
ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР "СВАЛИ" ОТ ПОСТА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА
Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.
ЦАЧЕВА ЗА СРИВА В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР: ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ УЗНАЕМ ИСТИНАТА
"Не мога да влизам в хипотези, убедена съм обаче в компетентността на службите, които работят по тези въпроси, вярвам, че ще узнаем истината." Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева относно срива на Търговския регистър.


ОЩЕ ЕДНА ФУНКЦИЯ НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР ЗАРАБОТИ, СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА - ПОВЕЧЕ
Постепенно Търговският регистър възвръща функционалността си. От Агенцията по вписванията съобщиха, че е възобновено подаването на данни от Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров обмен (RegiX), поддържана от Държавната агенция „Електронно управление“.
РЗИ УВЕРЯВА: ЗДРАВНИЯТ РИСК ЗАРАДИ ВОДАТА С УРАН В ХАРМАНЛИ Е НЕЗНАЧИТЕЛЕН
Близо 25 000 души са снабдявани от водоноски, след като беше установен уран над допустимата норма във водата на Харманли и три съседни села. Водата е забранена не само за пиене, но и за готвене.
ЗАРАДИ ЗАКОНА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ - БОЙКОТ И ЗАПЛАХИ ЗА ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ
Национално представените организация на и за хора с увреждания са в готовност за нов протест. Те бойкотираха днешната среща при вицепремиера Томислав Дончев, като обявиха, че правителството работи под диктата на протестиращите майки и на омбудсмана Мая Манолова.
"ПИРОГОВ" СЪЩО Е ЖЕРТВА НА ФАЛИРАЛАТА "ОЛИМПИК"
Една от най-големите болници в страната - "Пирогов", се оказа жертва на фалиралата "Олимпик". Здравното заведение е избрало с обществена поръчка кипърския застраховател и е сключило договор за застраховката "Професионална отговорност" за близо 69 хил. лв. в края на м.г. със срок 12 месеца.
СПИРА ДЕЙСТВИЕТО НА ЗАСТРАХОВКИТЕ КЪМ "ОЛИМПИК"
В края на днешния ден (17 август) спират да действат застраховките към компания „Олимпик”.
КФН: ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ "ОЛИМПИК" ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНОВИ 9,35 МЛН. ЛВ. ПО ПРЕКРАТЕНИТЕ ПОЛИЦИ
Всички клиенти на застрахователна компания „Олимпик“, които имат действащи договори, имат право да получат обратно платените премии по тях за срока, в който договорите няма да действат.
МАСКИРАНИ ОПИТАХА ДА НАХЛУЯТ В ДОМА НА БИВШИЯ ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА БРАНИМИР БОТЕВ
Трима маскирани мъже са опитали да нахлуят вчера вечерта (16 август) в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиноград. Това обяви той в ефира на bTV и Нова телевизия.
ГРИГОР ДИМИТРОВ ПАДНА ОТ ДЖОКОВИЧ, НО ЗАГУБИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МАЧ
Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се възползва от дъжда, който заваля след пробива на Новак Джокович във вчерашния ден, и в крайна сметка загуби от сърбина след сериозните грешки, които допусна - 6:2, 3:6, 4:6. С поражението Димитров загуби 910 точки в този турнир, което го праща на максимум 7-о място в световната ранглиста. Ако Джокович спечели срещу Милош Раонич в следващия си мач, Димитров ще остане 8-и в подреждането на световната ранглиста.

Източник: actualno.com