Вижте какви мерки взима КАТ за спокойствието на пловдивчани Община

...
Вижте какви мерки взима КАТ за спокойствието на пловдивчани Община
Коментари Харесай

Цените пак набъбнаха! Вижте къде в Пловдив агнешкото е...

Вижте какви ограничения взима КАТ за спокойствието на пловдивчани Община Пловдив прави подарък за Великден 43 храма в Пловдивско - евентуално рискови!

Великденската софра ще ни излезе по-солено, в случай че авансово не сме се снабдила с връзка от село. „ Преди седмица цяло агне - изчистено и готово за печене - ми излезе по 12 лв. за кг. Докараха го от Змеица. Знаеш, че е хранено с чисти, планински билки, а не замразено и извадено за празника ”, споделя един от прагматичните пловдивчани.

В комерсиалната мрежа цените на агнешкото месо потеглят от 14 и към този момент задминават 17 лв.. В „ Билла ” плешка със наследник щемпел (би трябвало да е българска) се продаваше завчера за 13,99, бут - за 14,99 лв.. В „ Триумф ” за кило бут желаят 15,30 лв.. Агнешко в магазините на „ Попов ” и „ Лекси ” е над 17 лв.. На Четвъртък пазара може да се избира, тъй като тук има два месарски магазина. В единия агнешки бут и плешка се оферираше през вчерашния ден по 15 лв. за кг, а продавачките обясниха, че цената не е мръднала от предишния ноември. Уверяват клиентите ​- не е замразявано, прясно е и се кара от Джебел. Конкурентите в прилежащия магазин залагат на по-ниска цена - 13,99 лв. за кг, и също твърдят, че месото е прясно и се доставя от Велинград.

Ако желаете да избягате от обичайна Великденска, празничната салата също излиза солено. На Четвъртък пазара наедрял розов домат се продава за 5 ​-5,50 лв. за кг, само че може да се откри и за 3,80 лв. - колкото и в комерсиалните вериги. Български са, кълнат се търговците. Най-евтините са по 1,80 лв., само че с размера на слива. Впрочем и пресният картоф в същия размер се предлага за 5 лв..

Народът очевидно всеобщо ще заложи на марулите, които се продават сред 60 стотинки и 1,20 лв., според от размера, връзка зелен лук е от 40 стотинки до левче, толкоз е и пресният чесън. Репичките са по 80 стотинки и левче, а цените на краставиците стряскат - 3,80 лв., въпреки че можеш да намериш и по 2 лв.. Ако пък решиш за десерт да напазаруваш ягоди от пазара, би трябвало да приготвиш сред 5,50 до 8 лв. за кг. „ Ягодата се гледа мъчно, би трябвало да я посадиш, да се грижиш да няма пеперуди, да я събереш ”, изяснява търговец, наредил щайги с подбран вид „ Албена ” от Старо Железаре по 8 лв. за кило. Уверява, че в огромните търговски вериги продават гръцки ягоди, те са гумени, по тази причина вървят на двойно по-ниска цена.

Христо Христов, който продава спанак по 3 лв. за кило лично произвеждане, припомня, че за дроб сармата е нужен и прекрасен гьозум. И демонстрира свежите стръкове от градината си. С горделивост споделя, че татко му Георги сега обработва с трактор земята, а е на 80 години. През септември двамата ще навършат 50 години, откогато търгуват на Четвъртък пазара.

БЕЗ КОЗУНАК НЕ МОЖЕ

Пет лв. за половин кило козунак, подготвен и изпечен във фурна. Толкова е всеобщата цена на сладкиша, без който Великден е неосъществим. По-малък грамаж може да се купи и за 2.50 лв.. Вносните, бъкани с Е-та за продължителност, пък стигат чутовни цени в хипермаркетите. Има и по 15 лв., като бонусът е, че са приготвени с ядки и стафиди и опаковката е доста ефектна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР