Вижте как на TRUCK EXPO 2019 от 6-ти до 8-ми

...
Вижте как на TRUCK EXPO 2019 от 6-ти до 8-ми
Коментари Харесай

Обществените и товарните превози в България „позеленяват“

Вижте по какъв начин на TRUCK EXPO 2019 от 6-ти до 8-ми юни на летище „ Лесново “

Транспортът основава 23% от излъчванията на парникови газове в света, породени от изгарянето на изкопаеми горива. От общите излъчвания на парникови газове делът му е още по-голям – 75 на 100. На този фон статистиката, че към момента над 90% от всички автомобилни транспорти зависят от петрола, буди неразбиране. Още повече, че резултатът е забележим - замърсен въздух, с всички последствия за околната среда и здравето на хората.

Проблемът с качеството на въздуха в градовете в България, а и в други страни, е продължителен, само че от ден на ден се сблъскваме и с хроничното отвращение на управляващите да вземат устойчиви ограничения за неговото решаване. Но в борбата срещу замърсяването с прахуляк и азотни оксиди в жилищните региони, се появи неочакван съюзник и то от страна, която трайно бе нарочена за „ най-големия замърсител “. Автомобилната промишленост впрегна зелените технологии в публичния и товарния превоз, като стартира видима промяна на транспортната конструкция и ефективното потребление на ресурсите. Промяната на транспортните ни привички е бавен развой, който изисква ново поведение, вложения и инфраструктура. Мислили ли сте, че в София ще приказваме за здравословен избор на пътешестване?

Вече 5 месеца 20 електрически рейса YUTONG E12 се движат по линии на Столичния градски превоз. Може би качвайки се в тях към момента не си даваме сметка какъв брой са тихи и напълно без нездравословни излъчвания. Друг важен миг при електрическите возила е пробегът, който е изключително сериозен, когато приказваме за публичен превоз. Тези рейсове се движат с 12 L-Ion акумулатори, чийто потенциал е 324 Kwh. и изминават над 300 км. с едно зареждане. Не е изненадващо, че получиха премията за най-екологичен модел на Световното автобусно изложение в Кортрейк, Белгия през 2017. При реална експлоатация на електробусите в София и амплитуда на температурата от (-20) до (+25), Е12 регистрират междинен разход от 99 Kwh. Това означава, че могат да изминат 100 км за 16 лв. За същото разстояние един конвенционален рейс има разход от около 80 лева Едва ли можете да разгледате технологиите и оборудването на тези автобуси, пътувайки по уличите на София, но можете да го извършите в елементи на изложението за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019 - от 6-ти до 8-ми юни на Летище „ Лесново “.

TRUCK EXPO е на-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна промишленост в България и тази година ще покаже впечатляващи модели камиони, като газовия влекач на SCANIA CNG G410, който намалява излъчванията на CO2 и други излъчвания с 15% и има огромен капацитет на горивна ефективност, с динамични характерности, еквивалентни на 13-литров дизелов двигател. Камионите с конвенционално задвижване не отстъпват в надпреварата за икономични и чисти транспорти. DAF XF 530 FT SSC ще покаже горивна система „ Common rail ” и турбокомпресор със променлива геометрия, както и система за активна каталитична редукция на изгорелите газове, с които покрива и надхвърля актуалните Евро-норми. Впечатляват моделите, технологиите и оборудването, с които ще се показват на ревюто и на FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, VOLVO TRUCKS, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни коли, производителите на ремаркета и полуремаркета, компании за сервизно съоръжение, аварийни елементи, гуми, масла, финансови принадлежности и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която сплотява 44 компании, представляващи 66 производители на моторни транспортни средства.

*Източник: TRUCK EXPO 2019
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР