Вижте хората, които ще се борят за кметското място в

...
Вижте хората, които ще се борят за кметското място в
Коментари Харесай

Местни избори 2023: Кои са кандидатите за кмет и за общински съветници в Стара Загора

Вижте хората, които ще се борят за кметското място в Стара Загора и региона и за общински съветници.

Тихомир Тенев е претендентът на политическа партия „ ИТН “ за кмет на Стара Загора. Това заяви самият той на конференция в града.

„ Един от целите, които ще пазиме по време на тази акция, е административните услуги да бъдат цифровизирани, с цел да бъдат в помощ на жителите и бизнеса в града и района “, сподели Тенев. Според него е належащо общинска администрация и Общинският съвет да основат такива условия, които да притеглят вложители.

„ В момента Стара Загора изостава при привличането на вложители. Това е значимо, с цел да може градът да се развива “, изясни той. От думите му стана ясно, че е значимо да бъдат изграждани индустриални зони, само че за това е належащо основаване на още една връзка на регионалния град с автомагистрала „ Тракия “, както и създаване на четирилентов път от летище Стара Загора към аутобана.

„ Друг приоритет ще бъде създаване на добра връзка и работа с Министерство на енергетиката, с което ние да съумеем да запазим работата на комплекса „ Марица-изток “ и опазване на работните места на чиновниците “, уточни още Тенев.

Кандидатът за кмет сподели, че ще работи за увеличение на еднократната помощ, отпускана от локалната администрация при раждане на бебе, за нов проект за транспортна скица на град Стара Загора и осветеност на пешеходните пътеки.

Тенев изясни, че от партията се планува „ жителите да могат да вземат участие при вземането на значимите решения посредством основаване на платформа в обществените мрежи, посредством която те да бъдат допитвани “, добави още той. И посочи, че от Има Такъв Народ ще водят положителна акция. „ Няма да обещаваме неща, които не можем да свършим “, сподели Тенев.

Листата на „ ИТН “ в община Стара Загора е формирана от 26 претенденти. „ Тя е уравновесена представители от необятен набор - адвокати, икономисти, програмисти и съвсем на всеки един бранш. Най-младият претендент е на 20 години, а междинната възраст е под 48 години “, добави още Тихомир Тенев, който е и лидер на листата.

Общинската изборна комисия (ОИК) в община Стара Загора е записала кандидатската листа на политическа партия „ Движение Нашият град “ в идните избори за общински съветници и за кметове, планувани на 29 октомври.

Това оказва се от решение на ОИК, оповестено на формалния уебсайт на комисията. В листата са включени 51 претенденти за общински съветници

Водач на листата за 24 изборен регион е Петър Желязков. Той е роден 1960 година в Тополовград. Бил е преподавател по история и шеф на компании в частния бранш. Общински консултант няколко мандата в Общински съвет Стара Загора.

Това са имената на всички претенденти за общински съветници от политическа партия „ Движение Нашият град “:

1. Петър Желязков
2. Илиян Илиев
3. Антон Андонов
4. Соня Тодорова
5. Стойчо Стойчев
6. Деница Митева
7. Мария Тодорова
8. Петя Желязкова
9. Емилия Захариева
10. Славка Шопова
11. Еньо Янчев
12. Иван Михалев
13. Сяро Сяров
14. Мартин Ранчев
15. Антон Тонев
16. Росен Петров
17. Владимир Вълчев
18. Цветан Симеонов
19. Десислава Малчева
20. Димо Цонев
21. Радостина Кънева
22. Велко Велков
23. Албена Павлова
24. Румен Цветанов
25. Стефан Стефанов
26. Тихомир Тилев
27. Елена Дюлгерова
28. Александър Дончев
29. Малина Балчева
30. Георги Дипчиков
31. Стойчо Стойчев
32. Радостин Атанасов
33. Росица Ганева
34. Валери Николов
35. Иван Митев
36. Мария Ганева
37. Стефан Желязков
38. Нели Даскалова-Генчева
39. Петко Грозев
40. Жулиета Иванова
41. Камен Петков
42. Пеньо Сребрев
43. Йордан Райков
44. Елена Димитрова
45. Кристина Кръстева
46. Ваня Русева
47. Иван Михайлов
48. Стальо Сталев
49. Румен Отузбиров
50. Атанас Дианов
51. Светослав Диамандиев

Кандидатирам се за кмет със поръчка за присъединяване в балотаж и за победа. Това сподели Димитър Пашев, преседател на политическа партия “Възраждане ” в Казанлък и претендент за кмет на общината на идните локални избори по време на конференция.

Той акцентира, че на всички места в страната претендентите на “Възраждане ” са единствената опция за смяна на досегашния модел на ръководство. Димитър Пашев е и лидер на листата на " Възраждане " за общински съветници в Казанлък.

Елена Нонева ще бъде лидер на листата с претенденти за общински съветници в община Стара Загора на локална коалиция „ Неутрална България “. Това оповестиха в пресклуба на Българска телеграфна агенция в града от управлението на групировката.

Целите, които си слагаме са „ да работим за това община Стара Загора да стартира да пораства стопански “, съобщи Нонева, която е ръководител на политическо придвижване „ Социалдемократи “.

Деян Дяков е лидер на листата с претенденти за общински съветници на „ Левицата! “ в община Стара Загора. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков. От обединяването прецизираха, че няма да издигат претендент за кмет на община Стара Загора и все още не поддържат никого от препоръчаните кандидатури.

Общинската изборна комисия (ОИК) в община Стара Загора е записала кандидатската листа на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ в идните избори за общински съветници и за кметове, планувани на 29 октомври. Това оказва се от решение на ОИК, оповестено на формалния уебсайт на комисията. В листата са включени 31 претенденти за общински съветници

Водач на листата за 24 изборен регион е Тунджай Йозтюрк. Той е роден през 1978 година в Пловдив. По специалност е доктор. Общински консултант в Общински съвет Стара Загора и депутат в 45-то и 47-то Народно заседание.

Това са имената на всички претенденти за общински съветници от Движение за права и свободи:

1. Тунджай Йозтюрк
2. Мехмед Зейнел
3. Валентин Георгиев
4. Юсни Ибрям
5. Есмерай Байрямова
6. Илия Христов
7. Кристиян Димитров
8. Ангел Атанасов
9. Гергана Георгиева
10. Селиме Шериф
11. Себахтин Кемал
12. Невена Енчева
13. Иван Недялков
14. Илия Илиев
15. Дияна Димитрова
16. Слави Рашев
17. Тодор Тодоров
18. Михаил Митев
19. Филип Филипов
21. Свилен Георгиев
22. Костадин Стоянов
23. Теньо Иванов
24. Веселина Трандева
25. Фиген Мехмед
26. Милен Михайлов
27. Младен Иванов
28. Стефан Стефанов
29. Иван Костадинов
30. Атанас Атанасов
31. Чанко Михайлов

Общинската изборна комисия (ОИК) в община Стара Загора е записала Искра Михайлова за претендент за кмет от партия „ Възраждане “ на регионалния град в идните избори за общински съветници и за кметове.

Това оказва се от решение на ОИК, оповестено на формалния уебсайт на комисията. Искра Михайлова е родена през 1982 година в град Стара Загора. Тя е експерт по връзки с обществеността.

През 2019 година е определена за общински консултант от Политическа партия „ Възраждане “ в Общинския съвет в Стара Загора. Тя е депутат е в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание.

Това са имената на всички претенденти за общински съветници от партия „ Възраждане “:

1. Искра Михайлова
2. Даниел Проданов
3. Ива Ангелкова
4. Галин Динев
5. Дончо Радев
6. Десислава Калоянова
7. Тодор Делчев
8. Стилян Христов
9. Диян Тодоров
10. Стоил Минев
11. Таня Петкова
12. Мая Гюзелева
13. Красимир Колев
14. Венелин Славчев
15. Петър Динев
16. Александрина Василева
17. Ивайло Иванов
18. Надежда Иванова
19. Васил Червенаков
20. Богдана Тонева
21. Рени Николова
22. Илиана Сребрева
23. Григор Димов
24. Красимир Тилев
25. Георги Узунов
26. Станимир Стойчев
27. Деян Николов
28. Митко Кадиев
29. Руско Тонев
30. Цветомила Семова
31. Цветалия Желязкова
32. Иван Иванов
33. Татяна Генкова
34. Ирина Маринова
35. Иван Иванов
36. Антоанета Димитрова
37. Иван Паунов
38. Георги Стоев
39. Каролина Емилова
40. Яна Динева

Общинската изборна комисия (ОИК) в община Стара Загора е записала Живко Тодоров за претендент за кмет на регионалния град.

Това оказва се от решение на ОИК, оповестено на формалния уебсайт на комисията. Живко Тодоров е роден през 1981 година в Стара Загора. През 2009 година е определен за депутат. От 2011 година е три мандата кмет на община Стара Загора.

Общинската изборна комисия (ОИК) в община Стара Загора е записала кандидатската листа на Политическа партия ГЕРБ в идните избори за общински съветници и за кметове, планувани на 29 октомври. Това оказва се от решение на ОИК, оповестено на формалния уебсайт на комисията.

Водач на листата за 24 изборен регион е Емил Христов. Той е офицер от Българската войска. Два мандата е бил ръководител на Общински съвет – Стара Загора. Народен представител и заместник-председател на 44-тото Народно заседание. Регистрираната и оповестена от ОИК листа е от петдесет и един претенденти.

Това са имената на всички претенденти за общински съветници от Политическа партия ГЕРБ:

1. Емил Христов
2. Йордан Николов
3. Мартин Паскалев
4. Емил Славов
5. Динко Михайлов
6. Мария Жекова
7. Антон Тонев
8. Николай Николов
9. Бояна Танева Манова
10. Дарин Маринов
11. Георги Господинов
12. Стефан Духтев
13. Боян Бабанов
14. Радослав Георгиев
15. Стефан Георгиев
16. Теньо Динев Тенев
17. Тихомир Трифонов
18. Мартин Младенов
19. Иванка Михайлова
20. Владимир Стойчев
21. Мартин Мартинов
22. Гочо Карагьозов
23. Александър Кьосев
24. Трифон Трифонов
25. Десислава Нанева
26. Желязко Атанасов
27. Емил Енчев
28. Живко Желязков
29. Ангелина Георгиева
30. Катерина Йотова
31. Стоян Григоров
32. Нина Русенова
33. Галина Желязкова
34. Дияна Канева
35. Мариана Минева
36. Емил Трифонов
37. Емил Иванов
38. Василиос Карапас
39. Ростислав Попов
40. Злателина Златева
41. Диан Юруков
42. Даниел Петков
43. Пенка Атанасова
44. Десислав Иванов
45. Лорета Кравченко-Георгиева
46. Ивелина Андреева
47. Теньо Тенев
48. Тихомир Стефанов
49. Николина Ангелова
50. Мирослав Минчев
51. Мария Димитрова

Пълна листа с 51 претенденти за общински съветници са записали от Политическа партия " Движение Нашият град “ в града. Това съобщи на конференция лидерът на листата Петър Желязков. “Съставът на претендентите е хетерогенен.

Аз съм най-възрастният в него, всички останали са младежи. Това значи, че търсим възобновяване или възобновяване на Общинския съвет. Винаги младите са тези, който движат нещата.

Но възрастният с годините става по-мъдър, по тази причина би трябвало да има симбиоза “, сподели Желязков. От думите му стана ясно, че има равно посланичество сред мъже и дами в листата.

От придвижването обявиха, че всеки от претендентите ще има избрана идея, която ще пази. Te допълниха, че ще поддържат кандидатурата на настоящия кмет Живко Тодоров за идващ мандат. Те прецизираха, че няма да издигат претендент за кмет в по-малки обитаеми места в община Стара Загора.

Желязков описа, че в идващия Общински съвет ще бъде импортирано предложение за осъществяване на локален референдум на тематика: „ Съгласни ли сте ВиК да стане общинско сдружение? “.

Кандидатът за общински консултант Андон Андонов акцентира, че досега са събрани над 12 000 подписа в поддръжка на провеждането на локално допитване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР