Вижте една история за чудо от манастир край София, който

...
Вижте една история за чудо от манастир край София, който
Коментари Харесай

Чудо в манастир край София

Вижте една история за знамение от манастир край София, който носи името на Свети Георги Победоносец. Камък, който пораства и сбъдва най-съкровените стремежи събира вярващи от близо и надалеч. Свети Георги Победоносец е един от най-почитаните светци у нас. Смятан е за бранител, боец и настойник на овчарите. Намирам се в манастира в Горни Богров, който носи името на светеца. А миряните споделят, че тук, в светата обител се случват чудеса. Едно от тях е камък в самия център на олтара, който пораства. Камбаната на манастира Св. Георги Победоносец всяка година на този ден събира доста вярващи. Събира ги и вярата в чудесата, които се случват в манастира. Историите потеглят от камък в самия олтар на църквата, който локалните описват, че пораства.

" Като пристигнах преди 20 години, бабите викаха он камико пораства. Викам старешки приказки, камъкът ще пораства... Добре, но идват хора поклонници. Чули от някъде, викат ами правилно ли пораства, какъв брой е огромен, що го не измериш. И аз 2002 година вземах рулетка една мерих го - 2 метра и 6 см. После 10-ина месеца по-късно там по друга причина крещя я да го видя по какъв начин е, мерих го, 2 метра и 8 ", описа отец Антим пред Българска национална телевизия.

Отец Антим към този момент не мери камъка, тъй като не подлага на подозрение чудесата.

" Тея хора ме питат мери ли го отново. Да изпитвам Бога ми не е работа на мене. Важното е, че аз видях, че камъкът се трансформира, става по-голям и по-голям ", съобщи отец Антим.

Отец Антим обаче има вяра, че не камъкът прави чудесата, а Бог. А скалната маса просто е място, от където черпим неговата берекет.

" Хората имаме потребност непрекъснато да ни се припомня за Божието всемогъщество. За Бог няма невъзможни неща - камък може да пораства ", споделя отец Антим.

Преданието гласи, че камъкът е бил донесен от кръстоносци от Йерусалим. Взет е от скалите на Голгота, а манастирът е издигнат към него. А през днешния ден от камък, донесен от най-тъжното място за християните, се е трансформирал в знак на вярата за тези, които търсят в него избавление, излекуване, разтуха или връзка с Бог.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР