Вижте част от заглавията и разработките в новия брой на

...
Вижте част от заглавията и разработките в новия брой на
Коментари Харесай

Четете в Марица: Георги Тотев дарява 1033 кв. м за улица

Вижте част от заглавията и разработките в новия брой на вестник „ Марица “ на 12 ноември, понеделник:

Георги Тотев подарява 1033 кв. м за улица

Дарение на част от парцела си в някогашната Бирена фабрика „ Каменица “ за създаване на обслужваща улица ще направи кметският брат Георги Тотев, откакто Общинският съвет го утвърди на днешната сесия. Предложението се внася от зам.-кмета инж. Димитър Кацарски, с цел да се обезпечи достъп до новия квартал, който се строи на мястото на Пивоварната.

Темата на „ Марица “: Дисхармония в Дом " Хармония "

Четири дами, работещи в частния Дом за настаняване на възрастни хора „ Хармония “, са били освободени от позициите си, тъй като са работили без наложителните здравни книжки. От известно време в дома зрее напрежение. Роднини на настанени в " Хармония " възрастни хора осведомиха в редакцията на " Марица ", че не са удовлетворени от изискванията и грижите, които се поставят за жителите.

Математическата води в " Грамотни ли сме? "

Рекорден брой възпитаници се явиха на есенния кръг на надпреварата „ Грамотни ли сме? “. Част от тестванията на зрелостниците към този момент са прегледани, като към този момент водачи в конкуренцията са учениците от ОМГ „ Академик Кирил Попов “. След цялостната инспекция обаче може да има разбъркване в класирането.

Българи емигранти се вършат на италианци

Наши фамилии, които са емигрирали, си трансформират фамилните имена, с цел да не се познава произходът им. В дома на Радослава и Ангел Маркови в Сидни да вземем за пример главата на фамилията по документи към този момент е Ангело Маркони.

Схема точи Национален осигурителен институт през селски дюкяни

Трудовите контракти на 35 души, назначавани на внушителни заплати за по няколко дни в три магазина в маданското село Върбина, са обект на инспекции от Териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Смолян. Работници са били назначавани фиктивно на високи осигурителни прагове, след което са съкращавани и са получавали по този метод компенсации от борсата.

Отровен ли е въздухът в Белащица

Разследват локалното джипи доктор Костадин Сотиров за броя на пациентите с белодробни болести.

Карлово с щанд на европейски център

Европейският потребителски център идва в Карлово в края на май 2019 година отпред със своя шеф Игнат Арсенов. Тогава организацията, която брани правата на потребителите в Европейски Съюз, ще показа своята активност пред жителите на района и хилядите посетители, които идват на Празника на розата.

Заради отлива на турци казина пускат кепенци

След като загуби митницата, Свиленград е напът да остане без
казината, с които се прочу. Сривът на турската лира оказва неподходящо влияние върху този бизнес и това е главната причина игрални зали да пускат кепенци.

Опозицията в Българска социалистическа партия клекна

Българска социалистическа партия насрочи конгреса си за 26 януари следващата година, а изненадващо съперниците на Корнелия Нинова не желаеха промени в устава, които да върнат избора на водач от конгреса, а не от всички партийни членове посредством директен избор, както е в този момент.

И модата мина на био

И модата мина на вълна био. Родните дизайнери залагат на естествените материали и изцяло разграждащи се платове. Даже багренето става с натурални артикули.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР