Виждате ли какви са? Това не са моите очи още.

...
Виждате ли какви са? Това не са моите очи още.
Коментари Харесай

Виж разказа на бесарабския българин в Украйна, нападнат в Украйна

Виждате ли какви са? Това не са моите очи още. Не беше чиста... зельонка му споделят у нас, не знам по какъв начин е при вас. Това сподели бесарабският българин Василий Кашчи, който бе пребит от украински националисти, изхвърлен в кофа за отпадък и залят със зелена багра поради отвод да гласоподава решение на локалния парламент, съобщи bTV. Мъжът, който е още в болница, е засегнат от експанзията на националистите, само че не има вяра да има отмъщение. " Никой няма да ги барне, те са през днешния ден най-главните герои. Вие знаете ли от историята на България през 19 век за кърджалиите. Ето това са нашите кърджалии ", сподели Кашчи.

Както БЛИЦ заяви, повода за офанзивата против него е фактът, че дал своя вот срещу отдаването на имот за строителство на православна черква на непризната от никого Украинска патриаршия.

„ Хората бяха нападателни, крещяха, че аз съм сепаратист. Че съм срещу тях. И споделят, че би трябвало да гласоподавам по този начин, както те желаят. А не може. Защото там има нарушавания на закона”, споделя Кашчи.

Българската общественост в Украйна упорства случая да се проверява и да има съд за отговорните. „ Участниците в тези събития, патриотите, по този начин наречените, да поднесат опрощение към българската общественост (..) Крещяха – вие сте колонисти, сепаратисти”, споделя депутатът в украинската Рада Антон Киссе.

Ако не получи опрощение, българската общественост ще сезира европейските институции. А Василий се надява скоро да се прибере вкъщи.

Целият роман на бесарабския българин и фрагменти от нападението вижте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР