Виждате ли какви са? Това не са моите очи още.

Виждате ли какви са? Това не са моите очи още. ...

Виж разказа на бесарабския българин в Украйна, нападнат в Украйна.

Виждате ли какви са? Това не са моите очи още. Не беше чиста ... зельонка му казват у нас, не знам как е при вас. Това каза бесарабският българин Василий Кашчи, който бе пребит от украински националисти, изхвърлен в кофа за боклук и залят със зелена боя заради отказ да гласува решение на местния парламент, предаде bTV. Мъжът, който е още в болница, е възмутен от агресията на националистите, но не вярва да има възмездие. "Никой няма да ги барне, те са днес най-главните герои. Вие знаете ли от историята на България през 19 век за кърджалиите. Ето това са нашите кърджалии", каза Кашчи.

Както БЛИЦ съобщи, причината за атаката срещу него е фактът, че гласувал против отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия. 

„Хората бяха агресивни, крещяха, че аз съм сепаратист. Че съм против тях. И казват, че трябва да гласувам така, както те искат. А не може. Защото там има нарушения на закона”, разказва Кашчи.

Българската общност в Украйна настоява случая да се разследва и да има съд за виновните. „Участниците в тези събития, патриотите, така наречените, да поднесат извинение към българската общност (..) Крещяха – вие сте колонисти, сепаратисти”, разказва депутатът в украинската Рада Антон Киссе.

Ако не получи извинение, българската общност ще сезира европейските институции. А Василий се надява скоро да се прибере у дома.

Целият разказ на бесарабския българин и кадри от нападението вижте във видеото:

 

Източник: blitz.bg