Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата

...
Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата
Коментари Харесай

Премиерът: Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента

" Виждате, че с цел да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези обществени събития. Това си е тяхна работа. Нали той сподели, че имало двоен критерий. Неговият консултант го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че към този момент всички са удовлетворени ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, откакто бе разпитан като очевидец в Специализираната прокуратура по делото за боклуци и за познанството му с братя Бобокови. 

" Познавам Пламен Бобоков от над 10 години. Многократно сме водили връзка, само че всичко е било в областта на закона и за да подкрепяме бизнеса зад граница. Бил е в мои делегации, оказвал съм му подпомагане за бизнес зад граница, по предложение на работодателските организации. Винаги съм смятал, че е честен човек. С Атанас Бобоков в никакъв случай. Пак дублирам - всичко е било в областта на това, което законът разрешава да подкрепяме бизнеса зад граница ", разяснява Борисов познанството си с двамата братя предприемачи. 

Премиерът разяснява и тематиката със задържането на танкера „ БАДР “. 

" Питаха ме и за кораба. Оставихме на съда да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя знамена, благосъстоятелност. Единственото, което съм разпоредил, е " Гранична полиция " да го пази. В момента той е на котва в Бургас ", сподели Борисов и съобщи, че има ли правосъдно решение, то ще бъде изпълнено. 

Припомняме, че за разменените известия с премиера заяви самият Пламен Бобоков, който твърдеше, че му пратил SMS в края на предишния март, с цел да му изиска помощ за проблема с либийския танкер. След това двамата се срещнали за малко и, съгласно свидетелствата на предприемача, Борисов подхванал съответни ограничения, като се видял даже с либийския министър председател. Три дни, откакто министър-председателят удостовери и за известието, и за срещата и разяснява, че не вижда нищо неправилно в това, обвиняването заяви, че Борисов е свикан като очевидец. Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и регионален партиен координатор в Русе Пламен Нунев, както и някогашният началник на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за през днешния ден по следствието за търговия с въздействие, по което към момента няма обвинени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР