Виждаме ситуация, в която много по-свободно се говори против Путин

...
Виждаме ситуация, в която много по-свободно се говори против Путин
Коментари Харесай

Христо Грозев: След срещата между Радев и Зеленски се видя кой е по-опитният политик

„ Виждаме обстановка, в която доста по-свободно се приказва срещу Путин и управлението на министерството на защитата. Това е невиждана обстановка в Русия, която приказва за разлюляване на устоите на Кремъл. Путин е в доста по-слаба позиция сега “, сподели журналистът Христо Грозев пред.

По думите му съветският президент се намира в комплицирана обстановка следбунта на Пригожин.

„ Самото обявяване на такава среща с индивида, който се е опитал да те смъкна от власт, по думите на ФСБ, и аргументи гибелта на бойци, той да не бъде задържан и да не понесе последици демонстрира Путин в доста слаба светлина. Показа, че Пригожин има доста мощни съдружници към Путин, които не му разрешават да извърши това, което даде обещание “, добави Грозев.

По думите му в Русия към този момент има „ нещо сходно на свободно слово във връзка с войната “.

„ Беше стартирано от хора, които са последователи на войната като Пригожин. В последните два дни чухме най-малко двама генерали, последният, от които Иван Попов излезе с обществено послание, в което назова управлението на съветската войска „ предатели, които са забили нож в гърба на съветските военни “, сподели още журналистът.

След протеста на„ Вагнер “ има спорна информация за това къде се намира Евгений Пригожин. По думите на Христо Грозев евентуално шефът на„ Вагнер “ лети сред Беларус и Москва. Няма информация и къде е синът му - Павел Пригожин, за който е имало слух, че е бил задържан или похитен от съветските специфични служби.

„ Последните дни в съветските медии, в това число държавните, има серия от изявления, които от една страна нападат Пригожин за държанието му по време на опита за прелом, а въпреки това изкарват на повърхността големи суми, милиарди рубли, които той и неговата организация „ Конкорд “ са получили от държавни структури презгодините, в това число в дните след преврата “, разяснява журналистът.

По думите му единственият излаз за Русия да завоюва войната е Западният свят да се изморида поддържа Украйна.

„ В това отношение ще виждаме доста дейни мероприятия и политически опити за въздействие в околните месеци, в които съветски специфични интервенции ще се опитат да повлияят на политическите процеси в страни като България, с цел да се получи прекъсване на публичната поддръжка за Украйна, в това число на военна помощ “, предизвести журналистът.

Той разяснява и визитата на Зеленски у нас.

„ Имаше миг, в който словесните престрелки сред Зеленски и президента Радев демонстрираха, че може би по-опитният политик в тази ситуация е Зеленски, а не Радев. С изключение на това, общото усещане беше позитив за ролята на България и помощта “, сподели Христо Грозев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР