Виждаме дефицитите от липсата на процедура за търсене на отговорност

...
Виждаме дефицитите от липсата на процедура за търсене на отговорност
Коментари Харесай

Славов: Виждаме дефицитите от липсата на процедура за търсене на отговорност на висшите ръководители в съдебната система

Виждаме дефицитите от неналичието на процедура за търсене на отговорност на висшите ръководители в правосъдната система. Това сподели министърът на правораздаването Атанас Славов във връзка с отдръпването на първото предложение за освобождение на основния прокурор Иван Гешев от поста му, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Виждаме дефицитите и на конституционно, и на законово равнище във връзка с неналичието на неналичието на детайлна процедура за търсене на отговорност на тримата висши ръководители в съдебната система ", съобщи той.

Министърът на правораздаването е безапелационен, че дебатите за въвеждане на механизъм за отчетност на основния прокурор са били належащи. Според него протичащото се сега е индикатор за потребността от промени в законодателството.

" Споровете водени в обществото дали да има, дали да няма процедура - не са били безпредметни. В момента виждаме, че имаме недостиг на процедура, че се изпада в разногласия дали е възможно отдръпването на подадено искане за освобождаване на основния прокурор. Неяснотите са доста повече, отколкото ясния път за развиване на един подобен развой, само че този орган е стеснен от съществуващата конституционна и законова рамка ", сподели още Славов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР