Виждаме, че управляващите вървят по своя сценарий, изтекъл от един

...
Виждаме, че управляващите вървят по своя сценарий, изтекъл от един
Коментари Харесай

Георги Свиленски: За БСП приоритет остава политиката по доходите на хората и подпомагането на бизнеса

„ Виждаме, че ръководещите вървят по своя сюжет, изминал от един среднощен запис. Ние от Българска социалистическа партия продължаваме своята предизборна стратегия и поредна политика в поддръжка на приходите на хората, на обществената политика, на подпомагането на бизнеса и стопанската система на страната ”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски  днес, преди старта на новата парламентарна сесия.
„ Виждаме и това, че има здрава сглобка, само че за жалост, има едва ръководство. Двете неща изобщо не са свързани.Това, че 3 партии, които са се хванали една за друга, с цел да оцелеят в разпределение на постове, в разпределение на публични поръчки не значи, че имаме мощно и устойчиво ръководство ”, разяснява Георги Свиленски и акцентира, че Българска социалистическа партия ще работи в посока да промени това. „ Но и ще покажем на българските жители какви хора ни ръководят, с какви причини, ползи, цели – тъй като към този момент пет месеца и половина е образуван Народното събрание, само че не виждаме нито един от проблемите на българските жители, прибавен и решен през законодателството. Вместо това – непрекъснати разногласия по дневния ред – в кой орган да има предопределение, с цел да бъде организиран даден човек на работа ”, уточни социалистът. 
„ Надявам се този сезон първо да стартираме работа по бюджета в точния момент, работа по проблемите на сигурността, тъй като виждате - всеки ден вашите настоящи излъчвания стартират с престъпна хроника, това е неприемливо. Мафията и мутрите по улиците се завърнаха – на това би трябвало да се постави край ”, съобщи още Свиленски. По думите му – проблеми има доста, само че няма болшинство, което да ги взема решение. 
„ Никой български жител не е сложил въпроса по време на предизборна акция или в социологически проучвания, че има проблем с това кой избира управлението на службите. Но тъй като в оня запис, среднощния, някой сподели, че би трябвало да се овладеят службите и Министерство на вътрешните работи – ние в този момент вървим по този сюжет, а не по предизборните стратегии на партиите ”, съобщи Георги Свиленски и акцентира, че Българска социалистическа партия няма да поддържа конюнктурни промени.
 „ Българска социалистическа партия е 130-годишна партия, а през последните 30 години отпред на страната са били 6 или 7 президенти. Ние поради дейностите на един президент няма по какъв начин да променяме Конституция и законодателство, тъй като този президент си разреши употребявайки служебните кабинети, да трансформира служби, регулатори, да подписва дълготрайни контракти и тактики. Да, ние казахме, че това не би трябвало да се прави, че служебният кабинет би трябвало само да провежда изборния развой и това е заложено по Конституция ”, безапелационен беше социалистът. 
Българска социалистическа партия няма да поддържа предлаганите промени в Конституцията. „ Няма по какъв начин да подкрепим 3 март да не е народен празник, няма по какъв начин да подкрепим неразбираеми тези на хора, които са се опитвали да трансформират Конституцията – втори несполучлив опит не е нужно да предизвикваме на българските жители ”, заключи Свиленски.
 „ Българска социалистическа партия сме поредни в работата си за това България да е обществена страна. И приоритет в работата ни, в това число и при гледането на бюджета за 2024 г, които следва да обсъждаме на първо четене напълно скоро, ще продължи да е политиката по приходите на хората ”. Това съобщи пред Българска национална телевизия тази заран и националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България Христо Проданов.  
По думите на Проданов макар, че Българска социалистическа партия няма управническо болшинство, нейната поредна обществена политика доста пъти се е увенчавала с триумф и даде образец с минималната работна заплата. „ Над 40 пъти предлагахме този значим за хората въпрос да влезе в дневния ред на Парламента и това в последна сметка стана факт – одобри се предлагането ни минималната работна заплата да е 50 % от междинната, което е към 950 лева, въпреки и не от средата на тази година, както настоявахме ”, уточни Христо Проданов. 
В отговор на въпрос на Българска национална телевизия социалистът разяснява, че партиите в „ сглобката ” вършат по този начин, че тя да наподобява постоянна: „ Докато не изперат Политическа партия и Демократична България Борисов – няма да се откажат ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР