Виждаме бюджетна философия за край на бедността, която подкрепяме. Това

...
Виждаме бюджетна философия за край на бедността, която подкрепяме. Това
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Падне ли мораториумът, цените на тока и водата ще скочат двуцифрено

Виждаме бюджетна философия за завършек на бедността, която поддържаме. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV президентът на КНСБ.

,,Не бих споделил, че бюджетът е десен, няма по какъв начин да бъде подобен със всички обществени стратегии. България сега в изискванията на рецесия, когато и дребните и огромните компании и хората и семействата са в рецесия, явно някой би трябвало да понесе обезщетителния режим и това е бюджета. Той би трябвало да понесе повече до момента в който се стабилизират компаниите и семействата. Ние поддържаме такава философия и считаме, че е правилната'', съобщи Димитров.

По думите му бюджетът може да бъде още по-щедър.

В момента обществено слабите семейства не са подкрепени по метода, по който се подкрепя небитовите консуматори за електрическата енергия главно. Очаквам, като падне мораториумът, да се вдигнат цените на топлоенергията и на водата. Със сигурност процентите ще бъдат двуцифрени. Единственият режим са обезщетения за бедните. Евростат ни споделя: 2 млн. български жители не могат да се отопляват през зимата. Ние сега оказваме помощ на едвам 15% от тях, споделя опасенията си Димитров.

,,Не знам за какво са погнали администрацията. Зависи за коя администрация приказваме. Ако видите в общините, ще разберете, че там има даже незаети бройки поради ниските заплати'', сподели още той.

Трябва да има спомагателни обезщетения за най-уязвимите групи с цел да поемат разноските със личния си бюджет, целеви средства за нараствания на приходите на тези, на които заплаща бюджета според някаква методика и препоръка. На трето място са пенсиите, там цъка бомба поради нарастването планувано до 1 юли, разяснява още президентът на КНСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР