Виждам те КАТ-Варна Варненският апелативен съд определи домашен арест“ за мъжа,

...
Виждам те КАТ-Варна
Варненският апелативен съд определи домашен арест“ за мъжа,
Коментари Харесай

Пуснаха у дома Айдън, прострелял млад мъж на оживен булевард във Варна

 Виждам те КАТ-Варна Варненският апелативен съд дефинира " домакински арест “ за мъжа, който простреля собствен бизнес съперник на многолюден бул.. Айдън А. беше с мярка " задържане под стража “ от 25 април по силата на определение на Варненския областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативния съд. 

Припомняме, че на 23 април вечерта на бул. " Ген. Колев “ 40-годишният мъж  простреля 29-годишния Боян Х. Автомобилите на Айдън и съперника му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на пътя, а потърпевшият Боян Х. бил в трета кола. След пререкания Айдън стрелял със законно притежаван револвер първо във въздуха, а по-късно – в съперника си. Пострадалият бил признат в болница в животозастрашаващо положение.

Прокуратурата повдигна на причинителя на стрелбата обвиняване в опит за ликвидиране по метод и със средства, рискови за живота на мнозина. Той апелира ареста си пред Апелативния съд.

Според отбраната, няма доказателства за осъществен опит за съзнателно ликвидиране. Мъжът е работил при неизбежна защита, защото бил наложително спрян в автомобила си и атакуван от двама души, единият от които - с мачете, се показва в жалбата.

Според Апелативната прокуратура, няма данни, които да слагат под подозрение авторството на действието и основанията за покачване на най-тежкото обвиняване. За него законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен без подмяна. Деянието е с изключителна социална заплаха – употребявано е огнестрелно оръжие на публично място, в центъра на града. С дръзкото си държание обвиненият е изложил на риск живота и здравето на инцидентно преминаващи хора, са причините на прокуратурата.

Чрез видеовръзка от ареста, Айдън А. сподели, че оказва подпомагане на проверяващите и няма желание да се укрива. 

Апелативната инстанция реши, че жалбата му е основателна. В хода на досъдебното произвеждане е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение. Събраните доказателства, с които съдът се е срещнал, обосновават съмнението, че мъжът е създал изстрелите. В резултат е заплашил живота и е увредил здравето на потърпевшия. Съдебният състав смята, че прокуратурата има учредения да проверява закононарушение срещу личността. Липсват обаче доказателства, в това число медицински документи, които да показват при какви условия е създаден изстрелът и къде е попаднал. Не са налице  данни за действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. Той е фамилен, с непрекъснат адрес, с положителни характеристични данни и чисто правосъдно минало. Затова въззивният състав смята, че най-тежката мярка за насила не е законосъобразна. С оглед тежестта на обвиняването я заменя със идната по степен – домакински арест. Контрол по спазването на наложените ограничавания в напредването ще се ползва с електронно наблюдаване.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се променя правосъдният акт на Окръжен съд – Варна и се взима мярка за неотклонение " домакински арест “ на обвинявания в ликвидиране Айдън А., е дефинитивно. 

Снимка от случая бе оповестена в групата " Виждам те КАТ-ВАРНА "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР