Виждам те КАТ-Варна Окръжен съд – Варна призна за виновен 45-годишния

...
Виждам те КАТ-Варна
Окръжен съд – Варна призна за виновен 45-годишния
Коментари Харесай

Варненска трагедия заради много пиян шофьор!

 Виждам те КАТ-Варна Окръжен съд – Варна призна за отговорен 45-годишния Васил В., за това че като лидер на лек автомобил, след приложимост на алкохол аварирал и предизвикал по несъобразителност гибелта на дамата, с която живеел и междинна телесна щета на различен негов сателит. Съдът одобри за взаимно разглеждане и гражданските искове на дъщерята и сина на умрялата, всеки в размер на 100 000 лева

На 05.05.2019 година във Васил В. дружно със жена си и негов другар отишли в заведение, където подсъдимият използвал огромно количество алкохол. Около 19.40 часа тримата решили да се приберат с автомобила в кв. " Вл. Варненчик ", където живеели, като колата управлявал Васил. Движейки се в кв. " Вл.Варненчик` по бул. Света Елена " в посока бул.Константин и Фружин ", наоколо до автобусна спирка " Стадиона Владиславово " той изгубил ръководство над автомобила и се блъснал фронтално в железен дирек.

В резултат на удара, пасажерът на задната седалка, който бил без подложен защитен колан, полетял напред, при което затиснал с тялото си пътуващата на предната седалка жена, която вследствие на контузиите от удара по-късно умряла.

Водачът бил тестван на място с техническо средство Дрегер, което посочило централизация на алкохол в издишания въздух 2,94 промила.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на отбраната на Васил В. за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването " отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Васил В. наказване " отнемане от независимост “ за период от 7 години и 4 месеца след редукцията, като му наложи и наказване отнемане от право да ръководи автомобил за период от 5 години.

Подсъдимият е наказан да заплати обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на действието – 60 000 лева на дъщерята и 25 000 на сина на починалата, ведно със законната рента върху нея, считано от 05.05.2019г., до окончателното й погашение.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР