Виждам, че цялата Демократична България“ (ДБ), начело с уважавани от

...
Виждам, че цялата Демократична България“ (ДБ), начело с уважавани от
Коментари Харесай

Делян Добрев към ДБ: Защо скачате срещу Радев, а не ме подкрепихте да отпадне дерогацията за внос на руски петрол?

„ Виждам, че цялата „ Демократична България “ (ДБ), отпред с уважавани от мен сътрудници са скочили гневно против Радев и не мога да се стърпя да не ги попитам за какво против Радев “, написа във фейсбук ръководителят на енергийната комисия и един от вносителите на предлагането за преустановяване на концесията Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Днес президентът сезира Конституционния съд (КС) за прекратяването на концесията на пристанищния терминал „ Росенец “.

В тази връзка Добрев показва, че се е срещнал деликатно с претекстовете на президента, с които изпраща закона в Конституционен съд.

„ Според юристите на президентството дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените контракти за публични поръчки или за концесии.

Да ви напомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира Европейска комисия, че ще бойкотира всички наказания против Русия, в случай че не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото ръководство на Политическа партия и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи – от тази дерогация завоюва единствено Путин на гърба на бедния български водач “, написа още Добрев.

„ Не би трябвало ли да скачате против Асен Василев, който изнуди Европейска комисия за тази дерогация, която се оказва, че пази и Росенец? А вие участвахте ли в това изнудване през цялото време? Асен Василев твърди, че има решение на Министерски съвет за искане на дерогация. Вие имахте министри в този Министерски съвет, подкрепихте ли това решение? Част ли сте от омертата за милиардите към Путин от съветския нефт? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията? “, пита Делян Добрев и уточнава, че това не се отнася за Политическа партия – „ Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните съветските ползи в петрола. Срещу какви месечни суми дори не ме интересува “, декларира депутатът от ГЕРБ. Той напомня, че преди няколко седмици Народното събрание е приел закон за преустановяване на концесията Росенец.

„ Аз съм един от вносителите и считам, че това е освен наше обвързване, основано на Регламент на Европейска комисия с директно приложение в България, само че и честен акт от наша страна “, заключава Добрев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР