Виж още Шестима депутати напускат парламентарната група на БСП, обявиха

...
Виж още Шестима депутати напускат парламентарната група на БСП, обявиха
Коментари Харесай

Шестима депутати опозиционери се отцепват от групата на БСП в парламента

 Станишев: Българска социалистическа партия е лидерска партия, а Националният съвет се трансформира в гумен щемпел Виж още

Шестима депутати напущат парламентарната група на Българска социалистическа партия, оповестиха самите те на ексклузивен брифинг в 16 часа през днешния ден. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов.

Те застанаха дружно на трибунката в коридорите на някогашния Партиен дом, където към този момент заседават народните представители, с цел да оповестят за решението си и да обяснят какви са претекстовете им.

Янков и Жаблянов, които от дълго време са част от вътрешната съпротива в левицата, бяха съперници на Корнелия Нинова за лидерския пост, само че получиха доста дребна поддръжка - надлежно 1118 и 759 гласа.

По време на юбилейния 50-и конгрес на партията през уикенда пък те не влязоха в Националния съвет, откъдето отпаднаха и знакови имена като Сергей Станишев, Георги Пирински и Ангел Найденов.

" Телевизията на Българска социалистическа партия работи пропагандно за създаване на облика на Корнелия Нинова, на нито един от тук присъстващите не е дадена думата, тя беше основана да громи съперниците й ", съобщи Янков.

Очаквайте детайлности...

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР