Виж колко й е къса полата, търси си го...като ходи

...
Виж колко й е къса полата, търси си го...като ходи
Коментари Харесай

За жените, мерките и стереотипите

" Виж какъв брой й е къса полата, търси си го...като върви по този начин по улиците ", " Деколтето й е до пъпа, по този начин е стигнала до покачване, " Харесвам тези токчета, само че какво ще си помислят за мен?! " Чували сме го, както от мъже, по този начин и от дами, даже сме го казвали самите ние. А може би ни е омръзнало да чуваме мнения, намеци и към този момент променяме персоналния си жанр, единствено тъй като се боим да ни преценяват неверно?

Жените през днешния ден са смели и свободни да се обличат както желаят, само че в никакъв случай обществото не е било изпълнено с толкоз предубеждения към външния им тип. Защото се преструва, че е демократично и освободено, само че продължава да мери цената на дамите по дълбочината на деколтето, дължината на полата и височината на токчетата й.

Швейцарската организация за правата на индивида Terre Des Femmes е основател на тази акция за преосмислянето на този толкоз публикуван фатализъм. За доста хора дълбокото деколте, късите поли и високите токчета се свързват с тъкмо избран стандарт - леконравна жена, с безразборни връзки и подготвена когато и да е на секс.

“Можем ли тъкмо по сантиметри да определим морала на една жена? ”

Това е във фокуса на акцията " Не измервай цената на дамата съгласно нейните облекла " (Don't mesure a woman's worth by her clothes), дело на Theresa Wlokka и студенти от клон на Miami Ad School, който се намира в Хамбург, Германия.

И какви са оценките, които раздаваме:

prude - пуританка
old fashioned - старомодна
bore - скучна
tease - закачлива
cheeky - дръзка
asking for it - проси си го
slut - мръсница
whore - курва





Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР