виж галерията Във връзка с проверката, извършена от Агенция Митници в

...
виж галерията
Във връзка с проверката, извършена от Агенция Митници в
Коментари Харесай

Черноморско злато с официално становище за проверките във винпрома в Поморие

виж галерията Във връзка с инспекцията, осъществена от Агенция Митници в интервала 1-3 октомври 2018 година и отразена от медиите информация по тематиката, от Черноморско злато АД се възползваха от своето право на отговор. Burgas24.bg го разгласява без редакторска интервенция.

През дългогодишната история на сдружението в никакъв случай не е имало  митнически и/или данъчни нарушавания. През годините екипът на Черноморско злато АД е оказвал цялостно подпомагане на контролните органи при осъществяваните регулярни инспекции. За последните три години сдружението е внесло над 25 млн. лв. данък и над 10 млн.  лв. Данък добавена стойност. 

Важно е да стартираме с това, че в публикуван брифинг от Агенция Митници на никое място не се загатват " противозаконни кранове “, както бе отразено от някои медии. Считаме, че използването на този израз води към погрешни внушения за противозаконна активност.

С оглед опазване на положителното ни име, бихме желали да представим пред уважаваните от нас медии и обществеността следните обстоятелства:

Тъй като става въпрос за характерен технологочен развой на производството, желаеме да внесем повече изясненост по тематиката. Дестилационната колона е оборудване, което служи за произвеждане на екстракт от грозде, а не за предпазване на подготвена продукция. Колоните се употребяват сред 2 и 3 месеца в годината, според от изкупвателната акция на грозде. Тоест течността в тези уреди не е краен артикул, подготвен за консумация, а екстракт с алкохолно наличие сред 55 и 75%.

Всяка дестилационна колона фабрично съдържа барета с пробно кранче според софтуерните условия за работа на колоната. Както ясно е написано в публично писмо от производителя на нашите уреди: " Крановете на баретките на дестилационните съоръжения, създадени и продадени на Черноморско злато АД, с размер ½’’ са фабрично инсталирани според софтуерните условия за работа на колоната, от Бенковски Ко, София “  (Приложение 1).

За по-голяма изясненост ще поясним, че функционалността на баретата и контролните кранчета, е за осъществяване на надзор при дестилационния развой, като се регистрират алкохолният  градус, температурата и вкусово-ароматните качества на творби артикул. Обръщаме внимание, че софтуерният развой на преваряване се настройва тъкмо от тези индикатори. Също по този начин е редно да отбележим, че при дълготрайно отворен кран дестилационната апаратура не може да действа, защото уредът за отчитане на алкохол (спиртомер) пада на дъното на баретата и се чупи, т.е. течност не може да бъде източвана в огромни количества. Максималното време, без да излагаме спиртомера на риск, е към 10-15 секунди. Отбелязваме, че въпросните барети, чиято неразделна част са пробните кранове, присътват на формалните софтуерни схеми от производителите. 

Относно пластмасовите 5-литрови туби, които бяха коментирани в медийното пространство, повтаряме, че откритата безцветна течност е промивна вода с остатъчен алкохол от измиване на оборудване с мирис на анетол. Жълтеникавата течност е водно-алкохолна примес с лек мирис на ракия и е от промиване на съоръжения. Заявяваме, че въпросните туби в никакъв случай не са били скрити, а са съхранявани точно в данъчния склад.

В поддръжка на казаното насочваме покана към Вас, като представители на медиите, за посещаване на индустриалната база в гр. Поморие в неделя, 07.10.2018 година в 11:00 часа, с цел да Ви срещнем от първо лице с процесите за опазване положителното име на сдружението.

Прилагаме съпътвтващите документи:

1.      Приложение 1 – Официално писмо от Бенковски Ко ООД, производител на част от дестилационните уреди.

2.       Приложение 2 – Технологична скица на дестилационна система, създадена от Бенковки Ко ООД;

3.      Приложение 3– Технологична скица на дестилационна система, създадена от Prulho Distullerie & equipments;
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР