виж галерията В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен

...
виж галерията
В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен
Коментари Харесай

Инвеститор влага 30 млн. долара в нов завод, разкрива 200 работни места в Бургас

виж галерията В Бургас стартира построяването на огромен Научно-изследователски и индустриален комплекс за ремонт и преработване на части и съставни елементи за самолетни мотори. Инвестицията, която компанията ще направи в Бургас, е на стойност 30 млн. щатски $ и съчетава научна и индустриална част.

Символична първа копка на терена от 20 000 кв. м. в Индустриалния и логистичен парк през днешния ден направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителният шеф на компания " Сигматек " ЕООД Алексей Филипов.

" Даваме старт на огромен упорит план, продължение на 25-годишния ни опит във внедряване на най-високите технологии, употребявани в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Япония. Целта на плана е строителство на научно-изследователски комплекс, който ще бъде издигнат на три стадия. Планираме да продължим съдействието си с Община Бургас, само че и с бургаските университети. На откриването след година ще поканим и нашите сътрудници от " Сименс ", " Юнайтед технолоджи корпорейшън " и други компании. Благодаря за поддръжката на кмета Николов и институциите в града. Ще се радваме да дадем образец в Бургас и за други компании ", Алексей Филипов - притежател на " Сигматек " ЕООД.

Дейността въз основата ще бъде обвързвана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специфични покрития върху съставни елементи на самолетни газотурбинни мотори. Предприятието употребява и внедрява революционни планови решения, позволяващи в България да се сътвори модерно произвеждане с високо равнище " ноу-хау ", сплотяващо в себе си високи механически познания и опит.

" Добра вест за Бургас. След година тук ще работят над 200 експерти с доста положително възнаграждение. Благодарим за поддръжката на Националната компания индустриални зони. Преди година вложителят ни сподели, че харесва града и изиска да разбере какви са образователните заведения в града. В момента има огромен интерес и поръчки за произвеждане на самолетни мотори, а частите за тях ще се създават тук. Клиенти са заводите на " Боинг " в Съединени американски щати, на " Еърбъс " в Европа и в Япония. Очакваме поддръжка от пристанището за обезпечаване на общежитие за експертите, които ще обучат бъдещите инженери в Бургас. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се осъществят в Бургас ", показа кметът Димитър Николов.

Развитието на производството е планувано да стане на три стадия. Първият от тях се възнамерява да стартира още в края на 2019 година, когато би трябвало да бъдат приключени и издигнати производствено-административните здания и уреди. Компанията вложител ще обезпечи опитни задгранични експерти, което ще разреши в къс период да се провежда система за ръководство на комплицираните индустриални процеси, система за качество на предприятието и ръководство на ресурсите на сдружението в сходство с най-хубавите международни практики.

" Днес вършим първа копка на една сериозна инвестиция за Бургас. Досега Националната компания индустриални зони е привлякла вложения в размер на над 820 млн. лева Част от тях са от Бургас и с помощта на взаимната ни работа с Общината. Това е най-хубавото партньорство - сред страната и общината. За това приказва най-много фактът, че територията на логистичния парк се изчерпва, вложителите построиха своите планове и мислят за уголемение. Планираме да разтеглим опциите на взаимното ни сдружение като прибавим нови терени, за които към този момент разбрахме, че има декларирани капиталови планове ", добави Антоанета Барес - изпълнителен шеф на " Национална компания индустриални зони " ЕАД.

" Индустриален и логистичен парк - Бургас " АД разполага с територия от 240 дка, която  е запълнена на 90 %. В нея са привлечени над 30 вложителя, разкриващи 1000 непрекъснати работни места, като са вложени над 80 млн. лева в производства и логистични бази. Вече действат бази за бетонови произведения, направа на мебели, произвеждане на отоплителни и климатични системи, железни произведения, локални артикули, хлебни произведения, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка участва и шведският колос в автомобилното производството " Volvo Group " с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни коли от марките " Volvo " и " Renault ".

На събитието участваха още регионалният шеф Вълчо Чолаков, Евгени Борисов - шеф на " Монтажи Строителни структури ", шефът на " Индустриален и логистичен парк-Бургас " АД Стамен Стамов, ръководителят на борда на шефовете на " Индустриален и логистичен парк-Бургас " Златина Георгиева, ръководителят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, основният проектант на Община Бургас Веселина Илиева, шефът на дирекция " Икономика " в Община Бургас Ивелина Стратева, шефът на Пристанище - Бургас Диян Димов, общински съветници и др.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР