виж галерията След акция на зевено Фискален контрол“ на НАП хлопнаха

...
виж галерията
След акция на зевено Фискален контрол“ на НАП хлопнаха
Коментари Харесай

Данъчните са безпощадни! Запечатаха шест обекта на Тройката! Единият не издал касова бележка за левче!

виж галерията След акция на зевено " Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите хлопнаха кепенците на 6 от 8 обекта, ситуирани на площад " Тройката ", предаде кореспондент на Burgas24.bg. Павилионите са част от комерсиално ревю, а повода да бъдат запечатани от данъчните е неиздването на касови бележки.

Единият от щандовете - за чорапи, няма да работи две седмици, а бил  отворен едвам предишния петък. Причината за крайната мярка е, че продавачът е пропуснал да издаде фискален бон за покупка в размер на един лев на чиновник на приходното ведомство, влезнал в ролята на скришен клиент.  

" Ако бяха издавани касови бележки, нямаше да има нито един затворен обект. Нашата цел не е да ги запечатваме - това е дисциплинираща мярка. Нашето предпочитание е да се съблюдава законът. Бележката би трябвало да се издава незабавно от търговеца, а не при поискване от клиента ", разяснява представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов.

Той добави, че единствено през юни по Южното Черноморие " Фискален надзор “ е направил над 300 инспекции, след които са запечатани 88 обекта,  поради неиздаване на касови бележки.  

Очаквайте нашето видео!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР