виж галерията Родилното отделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитано

...
виж галерията
Родилното отделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитано
Коментари Харесай

Бабинден в УМБАЛ Бургас под погледа на вицепремиера

виж галерията Родилното поделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитано от родилките. Градът ни се откроява от общата наклонност на демографски срив, броят на ражданията е релативно постоянен и имам вяра, че скоро ще я обърнем, заяви през днешния ден доктор Антонио Душепеев, шеф " Родилно поделение " в УМБАЛ Бургас.
Днес в болничното заведение бе маркиран Денят на родилната помощ - Бабинден. Свидетели на ритуала станаха десетки млади майки с бебета. Те бяха пристигнали, с цел да засвидетелстват своето почитание към лекарите и акушерките. Старшата акушерка на Родилно поделение Руска Ганчева изми ръцете на " бабата " - доктор Антонио Душепеев, с пожеланието както леко се хлъзга сапунът, по този начин елементарно да се раждат бебетата. 

Новородените в УМБАЛ Бургас за предходната година са 1620, като двойките близнаци са повече спрямо миналата година. Продължава и наклонността момчетата да бъдат повече от девойките. От началото на 2018 година УМБАЛ Бургас записва 100 раждания. Над 70% от бебетата идват на бял свят по натурален метод. Секциото се прави единствено в краен случай по медицински показания, което е международен златен стандарт в акушерството и гинекологията. Повод за горделивост е и фактът, че от откриването си досега Звеното за асистирана репродукция записва 90 раждания на бебета, заченати благодарение на експертите от звеното.

На тържеството през днешния ден участва вицепремиерът с сектор " Здравеопазване " Валери Симеонов, зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Георги Колев, народните представители Валентин Касабов и Христиан Митев, зам.-областният шеф Севдалина Турманова, зам.-кметът по опазване на здравето доктор Лорис Мануелян, управлението на РЗИ Бургас в лицето на доктор Георги Паздеров и доктор Вергиния Цанова, изпълнителният шеф на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски, доста лекари, медицински сестри и акушерки.

" Бих желал цялото общество да засвидетелства нужното почитание към Вашата значима и виновна специалност, която постоянно остава подценявана ", обърна се към лекарите и акушерките вицепремиерът Валери Симеонов.

Д-р Антонио Душепеев сподели на гостите отделенията, в които идват на бял свят множеството бургаски новородени. Той изрази предпочитание, че всички те ще спомагат да се случи дълго чаканият ремонт на отделението, да бъдат актуализирани родилните кревати и апаратурата. За ремонта има направен план, който е подаден в Министерството на здравеопазването.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР