виж галерията Примата на родната естрада Лили Иванова забрави голямата си

...
виж галерията
Примата на родната естрада Лили Иванова забрави голямата си
Коментари Харесай

Легендарен пловдивчанин - голямата любов на Лили Иванова?

виж галерията Примата на родната сцена Лили Иванова не помни огромната си обич - Личо Стоунса. Илия Караянев-Личо ще навърши 69 години на 27 юли и цялостен Пловдив ще се включи в пиршествата за рождения ден на един от най-хубавите наши китаристи. " Лили ме не помни. С нея не контактувам от много време, само че това не значи, че не се почитаме ", показа Караянев за връзките си с примата на родната сцена.

Виртуозният китарист и емблемата на естрадата въртят неразрешена обич, до момента в който тя към момента е женена за Янчо Таков. " Не желаех да продължим, с цел да не си скапва фамилията. От тогава много сме се засичали, само че да сме другари, не сме ", показа още Личо.

Според основателя на Лили Иванова и неин някогашен втори брачен партньор Здравко Радоев Личо, с който са първи другари, е огромната обич на примата ни. " Двамата бяха бясно влюбени. Изкараха си връзката, тъй като Лили подаде молба за бракоразвод с Янчо. Но Личо не цепеше басма никому, най-малкото на нея. Може би това му качество й харесваше доста по това време ", споделя през днешния ден Здравко Радоев.

Според него алкохолът е разделил Лили и Илия. " Тя едвам претърпя раздялата си с Личо ", безапелационен е вторият мъж на примата. После се появил Асен Гаргов, който се вмъкнал в живота й. Двамата с Гаргата вършат едни от най-популярните дуети през 80-те, свидетелства още паметният музикант Здравко Радоев, написа " Българя Днес ".

Илия Караянев, прочут като Личо Стоунса, е роден през 1949 година в Пловдив. Залавя се да свири на китара 13-14 годишен, като първите му уроци са солата на Ерик Клептън и Джими Хендрикс. През 70-те години е най-известният соло китарист в България, като звездната си популярност получава в оркестъра на Лили Иванова, в който свири 3 години. Има тригодишен любовен романс с примата на българската сцена, след което се разделят. Свири няколко години в авангардния тогава джаз оркестър " София ". През 1984 г. Личо Стоунса емигрира в Швеция. В продължение на 10 години Личо Стоунса свири в Германия и в Норвегия. Автомобилен случай в Швеция го оставя неработоспособен и той се прибира в България през 1994 г. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР