виж галерията По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа

...
виж галерията
По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа
Коментари Харесай

Решетки за Хасан и Мерал, хванати с контрабандни артефакти на границата с Турция

виж галерията По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража  турския жител Хасан О. и Мерал А. (с българско и турско гражданство). Те са упрекнати за това, че на 14.02.2019 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово "  от Република Турция за Република България, на трасе за обработка на входящи леки коли, с лек автомобил, след прелиминарен сговор по сред им, действайки като съизвършители, са пренесли през границата на страната, без знанието и разрешението на управляващите, предмети за търговски цели в огромни размери, както следва: 283 старинни монети, пет пръстена и 29 фигурки. Това е закононарушение по чл.242, ал.1, б. " д “ и б. " е “ от Наказателен кодекс.

Артефактите предмет на контрабандата са арестувани с помощта на отличните дейности на чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово “.

Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че двамата мъже са направили закононарушението, в което са упрекнати. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че обвинените биха могли да се укрият или да извършат ново закононарушение.

Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинените.

Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР