виж галерията Печатница за фалшиви пари беше разбита при акция на

...
виж галерията
Печатница за фалшиви пари беше разбита при акция на
Коментари Харесай

Ето кои са сред задържаните при мощния удар на ГДБОП в Слънчев бряг!

виж галерията Печатница за подправени пари беше разрушена при акция на полицията и прокуратурата. Фалшивите банкноти са извънредно висококачествена направа, оповестиха от прокуратурата. Това е най-голямата печатница за подправени банкноти в последните 11 години. Намерени са над 11 милиона евро и близо 2 милиона $, сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев. Печатницата била в хотел " Кантилена " в Слънчев бряг, чийто притежател също е част от схемата. Четирима са общо задържаните, като измежду тях е и притежателят на хотела.

Двама от арестуваните са от Пловдив и са едни от най-известните фалшификатори на банкноти, заяви Гешев. Те са към този момент с повдигнати обвинявания и на следващия ден спецпрокуратурата ще желае непрекъснатия им арест. Претърсени са над 30 адреса в страната. До мо
Евровите банкноти се продавали на стойност 6 % от сумата, отпечатана на банкнотата, доларовите - 20 на 100. Работата по случая върви още от януари, сподели шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Двама от арестуваните са познати на полицията за тъкмо такива закононарушения. По този случай може да бъде написана книга, уточни Спиридонов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР