виж галерията Община Несебър вече прилага нов метод за събиране на

...
виж галерията
Община Несебър вече прилага нов метод за събиране на
Коментари Харесай

Боклукът в Несебър слиза под земята

виж галерията Община Несебър към този момент ползва нов способ за събиране на боклуци в града. Дейността се реализира посредством подземни контейнери, които имат няколко преимущества пред обичайните: модерните съдове са по-компактни, заемат по-малко пространство върху над земната повърхност и са сложени в зони, където има потребност от повече кофи за боклук, а мястото за слагането им е лимитирано. По този метод се обезпечава повече пространство за коли и пешеходци, което е огромно преимущество за оживените региони на града.

Съдовете са групирани по 3 или 4 броя. Те са сложени в особено бетоново корито. Над земята се намира единствено приемното устройство, което е високо към метър. Те са доста по-функционални и разрешават разделно събиране на по-голямо количество боклуци. Към този миг на две места в града към този момент действат новите пилотни уреди. Предстои да бъдат инсталирани още шест уреди в група по 3 или 4 съда в новия град.

 Изхвърлянето на боклуци в модерните съдове става елементарно и комфортно. Със специфичен лост цилиндричният похлупак се отваря посредством завъртане и отпадъците се слагат в неговата празнина. При противоположното придвижване сметта попада в контейнерите подземен. Механизмът не разрешава достъп до изхвърлените боклуци, което ще попречва мощният вятър и птиците да разпиляват боклука. По този метод ще бъде избегнато събирането на отпадък към контейнерите, изключително през летния туристически сезон. Тази иновация доста ще усъвършенства естетическата визия на градската среда.

Контейнерите са сложени в ров на дълбочина от към 2 и половина метра, а сметоизвозването на боклука от тях се реализира с пригодена за задачата техника.

С въвеждането на модерния  способ за събиране на боклуци се чака да се усъвършенства още повече чистотата в града и качеството на туристическия артикул.

Общинска администрация насочва зов към жителите да не слагат своите боклуци до новите уреди, а  вътре в тях.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР