виж галерията Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен

...
виж галерията
Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен
Коментари Харесай

На 33 км от Варна тази пролет отварят най-големия исторически парк в света

виж галерията Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този вид в света ще отвори порти в България тази пролет. Замислен като огромен комплекс, ситуиран в приключения си тип на над 500 декара повърхност на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага на българските и задгранични гости интерактивно пътешестване до 10 000 години обратно във времето през петте столетия на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развиването ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез разнообразни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите допир с антични и антични култури, трансформирайки се в безспорна гражданска война в културно-историческия туризъм и запълвайки възходящото търсене за исторически забележителности в международен мащаб. Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, образования в антични бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложения и точни възстановки на обекти, предмети и метод на живот от предишното ще бъдат показани в петте исторически столетия разполагаем на посетителите. Наред с тях са планувани и обичайни места за отдих и хранене с ястия по достоверни предписания от антични времена, приготвяни единствено с натурални български артикули. За в допълнение преживяване ще бъде основана детска зона, кино салон и сувенирен магазин с достоверни български възстановки от художници-майстори на артефакти от предишното и доста други.

" Идеята за основаването на Историческия парк е моя и се роди през 2011 година. Основната цел е с ИП да променим метода, по който чужденците одобряват българите и България, както и метода, по който ние самите възприемаме себе си. Високо оцененият на международно равнище атракцион ще промени и вида туристи, които посещават страната ни и в това време ще създадем перспективен стопански бранш, който да даде опция на доста българи да вършат интернационален бизнес. Всички можем да се радваме, че сме част от това ново начало за България и българския туризъм и съзнание, а аз съм повече от благополучен от това. “, споделя Ивелин Михайлов, изпълнителен шеф на " Исторически парк “ АД и основател на плана.

Работата по Исторически парк е почнала преди повече от осем години, а от момента на планирането до момента са включени над 4000 души, измежду които едни от най-хубавите български археолози-консултанти, писатели, музиканти, скулптори, майстори занаятчии, възстановчици и историци, които извършват точно плана в цялостния му реален тип. Използваните материали са напълно достоверните за епохите - камък, дърво, мрамор и керамика.

Атракционът се построява поетапно, като издигнатия през 2016 година пилотен исторически комплекс " Неолитно населено място “ наоколо, дава съображение на посетилите го към този момент туристи и българи да чакат откриването на Историческия парк с неспокойствие. Планира се целият обект, в цялостна функционалност, да бъде приключен през 2022 година, като сега тече построяването на първата фаза – халколит, неолит и траки и зона за отмора с езера, която ще завърши напролет на 2019 година, когато Паркът ще отвори публично порти за гости.

Достъпът до обекта ще става чрез възнаграждение на входна такса или с разнообразни равнища на клубни карти като за момента са пуснати в лимитирани серии " Златна карта “ и " Семейна карта “, които дават голямо ценово преимущество на българските им притежатели за 10 години напред. Картите са към този момент в продажба: http://ipark.bg/tourism/loyal-programs/.

Освен построяването на огромния актракцион, дейностите се уголемяват и във към този момент издадените над 100 броя комикса, илюстровани книжки и енциклопедии за деца и възрастни, които целят запознаването и обикването на българската история по прелестен и занимателен метод. Книжките са преведи на над 7 непознати езика, което подхожда с дълготрайната цел за популяризирането на богатата и скъпа българска просвета по света и смяна на усещането за българите, както измежду чужденци, по този начин и измежду самите нас.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР