виж галерията Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът

...
виж галерията
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът
Коментари Харесай

Откриха новата aкадемична година в ЮЗУ

виж галерията Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и ректорът на Югозападен университет " Неофит Рилски‘ доцент доктор Борислав Юруков тържествено откриха новата Академична 2018/2019  година във висшето образователното заведение.   Кметът доктор Камбитов поздрави  присъстващите студенти с " Добре пристигнали “.

" Винаги, когато стоя пред всички Вас в този ден изпитвам мощни страсти. От една страна терзанието, което е напълно разбираемо, само че по-силно е възприятието за горделивост. Гордея се с нашия университет. Казвам го първо като благоевградчанин и по-късно като кмет на Благоевград. ЮЗУ е емблема, витално значима част от живия организъм на града. В лицето на Община Благоевград Вие постоянно имате правилен съидейник, сътрудник и съдружник. Югозападен университет повече от 40 години е пример за качествено обучение. Истината е, че приемът се усилва макар извънредно сложните условия  и мощно конкурентната среда. Обективна е оценката  на организацията по акредитация- най- високата получавана до момента.  Поздравявам всички преподаватели за високия професионализъм, за високите стандарти, които постановат “, сподели в  част от приветствието си кметът доктор Атанас Камбитов. Той поздрави студентите за направения избор за университет.   " През всичките тези години съм  се срещал със ужасно доста хора в доста институции, институции и компании. И на всички места всеки трети или четвърти човек  е възпитаник  на ЮЗУ. Това са съумели, осъществени хора, и аз съм сигурен, че вие ще бъдете едни от тях.  Знанието е  капитал, знанието е благосъстояние и всеки го носи на всички места със себе си. Където и да отидете, в която и точка по света да отидете то е с Вас. За него няма митнически надзор, за него не е нужна виза, само че това е вашата виза за триумфа. То е единственото нещо, което си е единствено Ваше и само и единствено ваш избор. “, сподели още доктор Камбитов.

Доц. доктор Юруков акцентира високото качество на образованието в университета. " Над 11 500 студенти се образоват в разнообразни области на знанието тук. Повече от 500 са задграничните студенти.Университетът интензивно осъществя интернационална активност “, акцентира доцент доктор Юруков

Празничната гала стартира с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета в Благоевград Неофит Рилски.  Сред формалните посетители на церемонията  бяха още Десислава Ахладова – заместник-министър на правораздаването, Георги Арабаджиев – заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи,  Емил Ядков – член на Висш адвокатски съвет,председателите на Административен и Районен съд, старши комисар Николай Хаджиев - шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова.

След тържествените слова бяха връчени и  студентските книжки на първокурсниците, признати с най-голям бал в ЮЗУ " Неофит Рилски “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР