виж галерията Истинска война бушува у нас по гори и паланки

...
виж галерията
Истинска война бушува у нас по гори и паланки
Коментари Харесай

Трюфел мафията преби с тръби и бухалки Мария и Дарина!

виж галерията Истинска война бушува у нас по гори и паланки поради скъпите трюфели. Побоищата над гъбари и кучета издирвачи са повсеместни, а хората страхливо чакат по кое време ще падне първият мъртвец. Причината за насилието е цената на трюфелите, която е към 100 лв. килото, а прекупвачи вземат по 4000 евро от ресторантьори в Западна Европа, написа в. " Телеграф ". Две дами са били пребити до посиняване от тайфа мъжкари, пазещи трюфелното поле в горите край Генерал Тошево. По случая има подадена тъжба в ОДМВР-Шумен, а двете потърпевши - Мария Колева и Дарина Маринова, са били разпитани от полицията. 

Инцидентът е станал на 28 май сутринта, а след ден в същата гора са били пребити и момчета от Шумен, които също търсели трюфели в региона на с.Василево. Мария живее от 15 година в Гърция, през май си пристигнала за малко и решили с нейната приятелка Дарина, която имала с мъжа си подготвено куче, да излязат на излет за трюфели.

" Пристигнахме с колата ми сутринта. Както си бяхме в гората, подвигнах взор и видях против нас група от над 10 мъже, тичащи против нас с тръби и бухалки. Започнаха да ни бият ", описа тя. Накрая заплашили да убият и кучето, само че все  отново го пуснали невредимо. Мария е с лека телесна щета, а Дарина със междинна.   

Местни от с. Василево са потресени и допускат, че двете дами не са имали позволение да берат трюфели. През последните дни служители на реда са обсадили находищата край селото и ревизират всеки берач на скъпата гъба. Вероятно търсят побойниците по изложение на дамите. Смята се, че биячите не са локални. 36 лв. коства издаването на позволение за физическо лице, 360 - за компании. От горското в Генерал Тошево досега са издали 118 разрешителни.

Три са находищата край селото и в тях може да се откри главно черен трюфел.  Има война за трюфели, признават от прокуратурата в Добрич. Берачите се сдружават и вършат номера на останалите. Слагат на пътя шипове и пукат гуми. Така хората не могат да се доберат до находищата. В Добрич към този момент има разрушен пункт за събиране на трюфели.  Жертва във войната за трюфели стават и кучета. Две към този момент са убити в Хасковско, тъй като са били в непозната територия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР