виж галерията Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:WINE

...
виж галерията
Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:WINE
Коментари Харесай

Във Флората се излюпи най-голямата пеперуда в света

виж галерията Флора БургасПриморски парк

0 коментара за Флора Бургас Събития в обекта:WINE FEST Burgas 201816:00/26.07.2018Виж всички 4 събития в Флора БургасВлажното лято не се нрави на доста от нас, хората, само че пък обезпечава идеални условия за размножаване на пеперудите. И тази година в експо център " Флора " можете да разгледате жива галерия с най-красивите разновидности на този тип летящи инсекти. Днес там още веднъж се излюпи представител на най-едрия тип пеперуда в света - Attacus Atlas, наричана за по-кратко " Атлас ". Още три нейни какавиди може да се отворят всеки миг.

Бургазлии и гостите на града имат разполагаем единствено няколко дни да ги видят и да се снимат с тях. След като се излюпят, пеперудите " Атлас " не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, до момента в който им стигнат запасите, насъбрани в гъсеничния интервал. Затова техният живот е доста къс - едвам 2-3 дни.

Пеперудата " Атлас " е същински колос. Размахът на крилете й доближава в някои случаи до 30 см, като женските екземпляри са по-едри от мъжките. В тъмнината тази пеперуда постоянно е бъркана с птица поради огромния си размер.

" Атлас " е пеперуда с неповторими умения за отбрана - горната част на крилете й наподобява на глава на кобра. За да е още по-голяма приликата, когато се усеща несигурна, тя пада на земята, с цел да замязя още повече на рискова змия. Това отблъсква враговете й. Няма потребност да пътувате до естествения хабитат на тази пеперуда - остров Борнео, Южен Китай и югоизточната част на Азия. Вижте я в Бургас!

Изложбата на пеперуди е отворена за гости всеки ден от 09:00 до 19:00 ч.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР