виж галерията Еднометрови гипсови яйца, гигантски зайци и пиленца от стиропор

...
виж галерията
Еднометрови гипсови яйца, гигантски зайци и пиленца от стиропор
Коментари Харесай

В Приморско боядисват гигантски яйца и се гмуркат за Великден

виж галерията Еднометрови гипсови яйца, великански зайци и пиленца от стиропор багрят на Великден в Приморско.  Празникът ще бъде маркиран и от водолази, които точно на Възкресение Христово ще се потопят в морето до подводния параклис " Св. Николай Чудотворец “ и до скулптурата на красива нимфа.

Велики четвъртък стартира със Св. Литургия и Велик маслосвет в църквата " Св. св. Кирил и Методий “, отслужени от отец Гавраил. Празничната стратегия продължи на площада пред постройката на общината.Там дребни и огромни се включиха в оцветяването на огромни декоративни фигури, трансформирайки ги в красиви великденски знаци. Малки пъстро обагрени яйца, дружно с детските усмивки и звучащата музика допълниха празничната конюнктура. Центърът замязя на цветна картинка от детска приказка, а оцветените фигури образуваха същинска пъстра галерия навън.

В празника се включи кмета на община Приморско доктор Димитър Германов, както  и чиновници на общинската администрация. Те съблюдаваха традицията и дружно с децата участваха в боядисването на великденските яйца.

Християнският празник  Велики четвъртък донесе доста наслада и в Писменово, Ново Паничарево, Ясна поляна и Веселие. Там с възторг в багренето на яйца се включиха дребни и огромни, а по-късно част от изпъстрените яйца бяха поднесени на Дома за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна.

Разнообразна великденска стратегия чака жителите и гостите на Китен. Тя ще стартира през днешния ден, 5 април, от 16.30 часа пред постройката на кметството. Боядисване на огромни великденски яйца, игри и забава за деца, зумба танци навън, поздрави от самодейните групи на локалното читалище и национални песни са част от квалифицираните занимания.

И тази година от Водолазен клуб " Посейдон “ ще спазят традицията да се потопят до подводния параклис " Св. Николай Чудотворец “ в залива " Крокодилите “. Там те ще изпълнят ритуала " борене с яйца " под водата. Водолазите ще спрат и до скулптурата на нимфа, която е наоколо до подводния параклис и е една от атракциите на Приморско за феновете на дайвинга.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР