виж галерията Български Червен кръст – Бургас отбелязва месец септември като

...
виж галерията
Български Червен кръст – Бургас отбелязва месец септември като
Коментари Харесай

Доброволци учат децата как да внимават на пътя и да оказват първа помощ

виж галерията Български Червен кръст – Бургас отбелязва месец септември като месец на пътната сигурност и първата помощ с поредност от мероприятия. На фокус е детската сигурност и провокирането на отговорно държание на пътя от всички участници в придвижването.

По случай първия образователен ден доброволците направиха серия от демонстрации по ПДП пред възпитаници в центъра на града в партньорство с КАТ и Сдружение SOS-ПТП. Със пускане на образователната година младежите червенокръстци ще проведат открити уроци по пътна сигурност в няколко съществени учебни заведения в града измежду първокласници. Акцентът е върху главните правила за придвижване, които децата би трябвало да знаят като пешеходци. Доброволците им коментират и по какъв начин да се държат, когато пътуват в автомобил, също и разпоредбите при карането на колело. Малчуганите научават, че като велосипедисти, би трябвало да демонстрират спомагателна зоркост, с цел да бъдат в сигурност.Във връзка с предварителната защита на пътния травматизъм измежду децата БЧК-Бургас работи по стратегии, включващи уроци по пътна сигурност с най-малките възпитаници - от 1 до 3 клас, които се организират в часа на класа.

Доброволците от младежката Червенокръстка организация се включиха и в Европейската седмица на подвижността, проведена от Община Бургас по време на Фестивала Burgas Run на 16 септември.

Същевременно до 20 септември 2018г. тече Национална благотворителна акция на БЧК за набиране на средства за деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи " БЪДИ С НАС! “ посредством изпращане на SMS тел. 1255. От основаването на Фонда през 2005 година досега, сме съумели да подкрепим 664 деца.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР