виж галерията Жълт код за сняг, дъжд и вятър е обявен

...
виж галерията
Жълт код за сняг, дъжд и вятър е обявен
Коментари Харесай

Два циклона удрят страната, натрупва 25 см сняг!

виж галерията " Жълт " код за сняг, дъжд и вятър е разгласен за цяла България за понеделник, 19 ноември. През нощта преваляванията ще продължат и в доста региони ще са обилни. В понеделник сутринта в западната половина от страната, като се изключи крайните югозападни региони, снеговалежите ще продължат, на изток ще вали дъжд. Очаква се тук-там да натрупа снежна завивка до 25 сантиметра. Около обяд от югозапад преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно, едвам вечерта, в Североизточна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад – ще е сдържан и краткотрайно мощен.

Във вторник и сряда страната ще попадне в предната част на нов средиземноморски циклон. През първия ден вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се покачат – оптималните ще бъдат сред 5° и 10°, в Горнотракийската равнина и източните региони до 14-16°. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, от югозапад те още веднъж ще се засилват и през нощта против сряда и в сряда ще обзет страната. В по-голямата й част ще вали дъжд, в Северозападна България преди обяд ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд.

Ниски ще са температурите в приземния пласт в Дунавската низина и Предбалкана и тук-там там във вторник ще се образуват поледици. В сряда преваляванията ще са обилни по количества, тук-там в Южна България, съпроводени с гръмотевици. В четвъртък вятърът ще се ориентира от север-северозапад и още веднъж ще нахлуе леден въздух. В Северна България и високите котловинни полета на Западна ще превали сняг, в Южна – дъжд, само че преваляванията ще са по-слаби и до вечерта ще спрат, облачността ще се раздра.

В петък и събота ще настъпи усъвършенстване на времето. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, на обособени места в низините ще бъде с ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са ниски, изключително в Северна България, в обособени региони до минус 10°, дневните в събота едва ще се покачат, повече в Южна България.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР