виж галерията "Голямото сърце на Бургас" се напълни за по-малко от

...
виж галерията
"Голямото сърце на Бургас" се напълни за по-малко от
Коментари Харесай

Бургазлии напълниха Голямото сърце“ за по-малко от час

виж галерията "Голямото сърце на Бургас " се изпълни за по-малко от час. Десетки бургазлии се стекоха на площад "Тройката ", с цел да донесат своите пластмасови капачки.
Металната структура във формата на сърце бе открита публично от регионалния координатор от Политическа партия ГЕРБ и депутат Димитър Бойчев дружно с доктор Стилияна Томова от УМБАЛ-Бургас.

Инициативата "Да напълним Голямото сърце на Бургас " е концепция на клуб "България за младите " към ГЕРБ-Бургас и е финансирана с персонални средства на общинските съветници от партията. Целта е да се разпространява разделното събиране и преработването на пластмасови боклуци от жителите като се способства за благородна идея.

Всички събрани капачки от "Голямото сърце " ще бъдат излъчени в УМБАЛ Бургас за акцията на доктор Стилияна Томова за закупуване на реаномобил с инсталация за бебета.

Подобни постаменти за събиране и преработване на пластмасови капачки са сложени в доста европейски градове, само че за България това е първият.

Конструкцията остава за непрекъснато на площад "Тройката ", където всеки може да пуска своите пластмасови капачки в комфортно за него време.

В самодейността "Да напълним Голямото сърце на Бургас " към този момент вземат участие повече от 30 заведения и магазини в града, а искащи да се включат, изпращат своите пластмасови капачки от цялата област.

Всеки ще има опция да следи развиването на акцията във Facebook от страницата https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея ще бъде оповестена информация за предадените количества, както и типовете пластмаса, която може да бъде събирана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР