Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук издаде забрана за търговия с

...
Виетнамският премиер Нгуен Суан Фук издаде забрана за търговия с
Коментари Харесай

Виетнам забранява търговията с диви животни заради риска от пандемии

Виетнамският министър председател Нгуен Суан Фук издаде възбрана за търговия с диви животни и артикули от тях, която влиза в действие неотложно, с цел да се понижи заплахата от нови пандемии, предадоха Ройтерс и ДПА.

Забраняват се вносът и потреблението на диви животни и артикули от тях, затварят се пазарите и се взимат ограничения против противозаконния лов и и търговията с диви животни, в това число онлайн, се прецизира в изказване на държавното управление.

Виетнам е значима точка в Азия за търговия с артикули от диви животни като люспи от панголини, слонова кост и рога от носорог, осведоми Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че в страната има доста пазари, на които се прави такава търговия, както и процъфтяващи онлайн платформи, а съществуващите закони са едва прилагани.

Съседен Китай също се зарече да забрани търгуването и потреблението на диви животни на фона на пандемията от ковид. Учени допускат, че вирусът се е предал на хората точно от животни. Някои от най-ранните случаи бяха свързани с пазар за диви животни в Ухан, столицата на провинция Хубей, където се продават прилепи, змии, цивети и други животни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР