Виетнамски съд наказа днес със затвор двама бивши заместник-министри на

...
Виетнамски съд наказа днес със затвор двама бивши заместник-министри на
Коментари Харесай

Виетнам осъди на затвор бивши заместник-министри на обществената сигурност

Виетнамски съд наказа през днешния ден със затвор двама някогашни заместник-министри на публичната сигурност на фона на активизиране на битката на управляващите с корупцията, оповестиха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на държавните медии.

Буи Ван Тхан и Чан Виет Тан бяха приети за отговорни в "злоупотреба с власт " и "безотговорност, довела до съществени последствия " и наказани на 30 и 36 месеца затвор.

Народният съд в Ханой също по този начин осъди на 15 години отнемане от независимост бизнес магната Фан Ван Ан Ву, прочут още като "Алуминиевия Ву ", приет за отговорен в "злоупотреба с власт ".

Тхан и Тан са най-високопоставените чиновници от сферата на полицията, съдени за корупция. Те бяха упрекнати, че не са попречили на Ву нелегално да придобие държавни активи, причинявайки общи загуби за над 1,1 трилион донга (47,41 милиона долара) на държавния бюджет.

Ву беше наказан на общо 25 години затвор по други две каузи предходната година за съзнателно откриване на държавни секрети и корист с власт за заграбване на имущество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР