Виетнамски полицаи заловиха хероин, скрит в пакетчета чай и внесен

...
Виетнамски полицаи заловиха хероин, скрит в пакетчета чай и внесен
Коментари Харесай

Виетнамски полицаи заловиха хероин за 3 млн. долара, скрит в пакетчета чай

Виетнамски служители на реда заловиха хероин, прикрит в пакетчета чай и импортиран контрабандно от Лаос, оповестиха държавни медии. Това е най-голямата хваната пратка с този опиат в комунистическата страна. Виетнам е основен директен пункт в „ златния триъгълник ” на нарко търговията – район, който обгръща елементи от Лаос, Тайланд и Мианмар. Регионът е втори по произвеждане на опиати в света и е цялостен с метамфетамини, опиат и хероин – рафинираният артикул от опиумен мак

 © АРХИВ
Полицаи са заловили във вторник в северната планинска провинция Диен Биен 44-годишен мъж и към 40-годишна жена със 170 кг. хероин в багажниците на мотоциклетите им.

Наркотиците били импортирани контрабандно от Лаос и пакетирани в кутии с тайландски чай, съгласно полицейския в. „ Конг Ан Нан Дан ”.

„ Операцията беше доста сполучлива, хванато беше извънредно огромно количество хероин ”, написа в известието, което цитира Ле Конг Бин – зам.-началник на полицията в Диен Биен.

Хероинът трябвало да бъде превозен през Виетнам към трета страна.

Виетнам граничи с Китай – най-големият международен пазар на опиати, само че има и дълга брегова линия, откъдето може да се стигне до Индонезия, Филипините и Австралия, които също са огромни пазари на дрога. Виетнам има едни от най-строгите закони против опиати, които плануват и смъртно наказване за наказани.

Всеки приет за отговорен в владение на повече от 600 година хероин или над 20 кг. опиат може да получи смъртна присъда.

Нарко лабораториите в „ златния триъгълник ” създават рекорден брой хапчета и кристали метамфетамин, които се трансферират от Югоизточна Азия чак до Европа и Австралия, където има най-вече наркомани на глава от популацията, които употребяват метамфетамин на кристали.

Мианмар е сърцето на търговията с метамфетамини. Там се създават опиат и хероин, както и в прилежащ Лаос, само че и в двете страни плантациите с мак последователно понижават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР