Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора

...
Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора
Коментари Харесай

Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора към Германия

Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора към Германия, оповестиха през вчерашния ден виетнамските държавни медии, представени от ДПА.

Задържането става на фона на продължаващата акция против трафика на хора в азиатската страна в резултат на гибелта на 39 виетнамски мигранти в хладилен камион във Англия.
Задържаният 55-годишен Нгуен Мин Кам произлиза от същата провинция Ха Тин в централен Виетнам, от която са множеството жертви от нещастието предишния месец в Есекс.

Кам е разследван за образуване и ходатайство на противозаконна имиграция на виетнамци към Германия, съгласно локалния вестник "ВнЕкспрес ".

За задържаният мъж, който по-рано е работил в Германия, се твърди, че е желал по 1000 $ на човек за прекачване на виетнамци към Европа посредством потребление на туристически визи.

Те първо трябвало да пътуват до Азербайджан преди да бъдат трансферирани в Европа. Никой от тях обаче на стигнал до Германия.

Те издали Кам на полицията, откакто били депортирани от Азербайджан, съгласно информация на вестника.

Междувременно опечалените фамилии на 39-те жертви, открити в хладилен камион в английското графство Есекс на 23 октомври, бяха известени, че сами ще би трябвало да покрият разноските по връщането на телата на околните им във Виетнам.
Заместник-председателят на националния комитет на окръг Кан Лок в провинция Ха Тин, откъдето са множеството от жертвите, заяви, че нито Англия, нито Виетнам могат да поемат разноските по репатрирането.

Стотици виетнамци стават жертва на трафик към Англия всяка година, съгласно неправителствени организации, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР