Виетнам ще постави под карантина за поне 14 дни в

...
Виетнам ще постави под карантина за поне 14 дни в
Коментари Харесай

Виетнам поставя под карантина за 14 дни в военни лагера 950 свои граждани

Виетнам ще сложи под карантина за най-малко 14 дни в два военни лагера край Ханой 950 свои жители, които ще се върнат със аероплан от Китай, като защитна мярка против разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на държавното радио " Гласът на Виетнам ".

Не се прецизира по кое време самолетите от Китай ще кацнат на столичното летище " Ной Бай " и на летище " Ван Дон " в провинция Куангнин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако по време на карантинния престой у някого се появят признаци с нараснала температура, той ще бъде трансфериран в болница за лекуване, съобщи основният боен доктор на Ханой, представен от радиото.

Днес виетнамските управляващи оповестиха за нов случай на заболяване от ковид в страната, с което броят на инфектираните доближи девет.
Сингапур заяви през днешния ден за шест нови доказани случая на инфектирани, четирима от които са се заразили в локален магазин за здравни артикули, обслужващ най-вече китайски туристи. Другите двама са сингапурски жители, евакуирани от Ухан.Така броят на записаните инфектирани с ковид в Сингапур доближи 24. Всички предходни 18 случая бяха свързани с неотдавнашни пътувания до Ухан.

Три четвърти от популацията на Сингапур е от китайски генезис. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР