Виетнам се приближава към домакинство на кръг от Формула 1

...
Виетнам се приближава към домакинство на кръг от Формула 1
Коментари Харесай

Виетнам се приближава към домакинство на кръг от Формула 1 през 2020

Виетнам се доближава към домакинство на кръг от Формула 1 през 2020
Рейс-директорът на Формула 1 Чарли Уайтинг съобщи, че проектите за нова писта във Виетнам са налице с оглед възможното приемане на стадий от календара в азиатската страна през 2020 година. През август държавното управление на Виетнам сподели, че е готово да поддържа провеждането на съревнование по улиците на столицата Ханой.

През миналата седмица Уайтинг посети препоръчана права от 12 км в центъра на Ханой и разгласи, че проектите за стадий от Формула 1 в околните две години са изцяло осъществими.,,Все още нищо не е почнало по градежа на пистата, само че правата е разпозната “, стартира рейс-директорът.,,В момента тя е в последните стадии на оформяне. Мисля, че съдейки от предходен опит, няма да бъде проблем в околните две години да се организира Гран При във Виетнам “, добави той.

Уайтинг разяснява и самата права.,,Ще бъде основно на улиците и има сектор, който към момента не е издигнат. Има свободно пространство, където ще бъде построен пита. Част от пистата ще бъде издигната там и по-късно ще се трансформира в път “, приключи Уайтинг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР