Виетнам отправя обвинения към социалната мрежа, за нарушаването на новия

...
Виетнам отправя обвинения към социалната мрежа, за нарушаването на новия
Коментари Харесай

Виетнамското правителство срещу Facebook

Виетнам насочва обвинявания към обществената мрежа, за нарушаването на новия закон, касаещ киберсигурността. Той влезе в действие от 1-ви януари 2019 година Обвиненията от страна на страната са, че обществената мрежа разрешава на потребителите във Виетнам да разгласяват „ клеветническо наличие, анти-правителствени отзиви и да очернят обособени персони, организации и държавни организации “. Това излиза наяве от държавната медия Vietnam News. Заявлението идва откакто несъмнено наличие е било докладвано на Фейсбук, само че публични отчети декларират, че „ отсрочват премахването му “.
Това закъснение и продължаващото да бъде налично наличие са в нарушаване на закон, който бе признат през юни 2018 година Той не разрешава на интернет потребителите да се провеждат или да образоват други хора с анти-правителствена цел, а също по този начин и да популяризират подправена информация, както и да „ подкопават държавните достижения или взаимност “. Освен тези общи понятия, законът включва и по-конкретни условия като да вземем за пример условието задгранични компании опериращи на виетнамска територия да поддържат местен офис, както и да съхраняват цялата потребителска информация на сървъри, ситуирани на територията на страната. Към сегашния миг тези условия не са спазени нито от Гугъл или Фейсбук.
В допълнение управляващите настояват, че Фейсбук са нарушили разпоредбите за онлайн реклама, позволявайки на сметки да популяризират лъжливи артикули и разнообразни типове измами, като в това време плануват санкции, за неплатени налози от доходи. Според виетнамските управляващи $235 милиона са изхарчени за Фейсбук реклама, а $152,1 милиона – за Гугъл реклами.
От Фейсбук дадоха отговор, разяснявайки по какъв начин работят съществуващите канали за докладване на незаконното наличие.
„ Имаме явен развой за държавните управления, посредством който да рапортуват незаконно наличие към нас и ние преглеждаме всички тези поръчки, като ги съпоставяме по отношение на нашите правила и локалния закон. Ние сме извънредно транспарантни по отношение на ограничаването на наличие, което постановяваме с цел да сме в сходство с локалното законодателство и това е изложено в нашия отчет за прозрачността (Transparency Report) “ – декларират от обществената мрежа.
Виетнамски медии към този момент рапортуваха, че от Фейсбук са дали отговор на държавното управление, заявявайки, че докладваното наличие не нарушава стандартите на общността. От обществената мрежа към момента не са дали отговор на обвиняването за неплатените налози, само че показаха терзания във връзка с закона за киберсигурността посредством Asia Internet Coalition (AIC - група, представляваща колосите в обществените мрежи като Гугъл, Twitter, LinkedIn и други, на територията на Азия), заявявайки че регулациите ще окажат отрицателен резултат върху Виетнам.
„ Разпоредбите за локално предпазване на данни, контрола на наличие, който визира свободата на словото, както и условието за местни офиси, безспорно ще попречват упоритостите на страната за напредък на Брутният вътрешен продукт. “ – съобщи AIC през юни, когато бе признат закона.
Репутацията на Виетнам като увеличаващ се пазар на startup-и, нараства доста, само че законът за киберсигурността ще повлияе отрицателно на тази наклонност. Неговите широкообхватни понятия дават независимост на държавното управление да пояснява всяко наличие с което не е според, като опасност или погрешна информация и да изисква неговото унищожаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР