Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви, че до края на годината

...
Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви, че до края на годината
Коментари Харесай

Виена задължава собствениците на заведения да регистрират посетителите

Виенският кмет Михаел Лудвиг разгласи, че до края на годината всички притежатели на заведения в столицата са задължени да водят точна регистрация на посетителите. Формулярите с данните ще се пазят четири седмици. Мярката се постанова за локализиране на огнищата на болест с Ковид-19 и влиза в действие от понеделник, 28 септември.

В заведенията ще се раздават формулярите, които гостите ще попълнят собственоръчно. Няма да се вършат общи описи, с цел да не е видно какъв брой хора са посетили заведението и за да се резервира тайната на персоналните данни . В случаите, когато бъде открит инфектирано с Ковид-19 лице, притежателите на заведенията са длъжни да дават на управляващите събраните в съответния ден формуляри, с цел да бъдат известени клиентите за зародилата заплаха от болест и да се вземат съответните ограничения. За отказалите да ползват новата разпоредба са планувани наказания.

Заведенията ще са отворени за посетители до един часа през нощта. Кметът на Виена отхвърля да се причисли към три от австрийските провинции, в които заведенията ще се затварят в 10 часа. Михаел Лудвиг аргументира своето решение с увеличената заплаха от частни празненства и празници, които биха се организирали по домовете поради ранното затваряне на заведенията, а това единствено би повишило опасността от болест, защото в домашна конюнктура ще се събират огромен брой хора.

От понеделник влиза в действие и предизвестие за пътешестване до Прага заради висока заплаха от болест, заяви австрийското министерство на външните работи. Като изключително рискови са категоризирани и френските региони Ил де Франс със столицата Париж и Прованс с Лазурния бряг. Същевременно се анулира класирането на Швеция като изключително рискова, от Португалия като рискови остават само регионите Лисабон и Норте.

Нови са предизвестията за висока заплаха от болест за Андора, Аржентина, Бахрейн, Коста Рика, Израел, Кувейт и Малдивите .

От друга страна някои европейски страни постановат ограничавания за пътешестване в Австрия или в някои австрийски региони. По известия на ДПА, представени от австрийски медии, от 15 октомври Германия ще вкара наложителна предварителна онлайн-регистрация за влизащите в Германия от Виена и Форарлберг.

Австрийската министърка по европейските въпроси Каролине Едтщадлер прикани в известие за пресата за хармонизиране на критериите за оповестяване на регион или страна за рискова зона в Европа.

" Само по този метод ще предотвратим безпорядък, сходен на хаоса при започване на рецесията ". В момента не съществуват идентични критерии за регистрация на инфектираните с Ковид-19 и критерии за установяване на зони с висок риск в границите на Европейския съюз. За хармонизиране на критериите към този момент се изрече и Европейският парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР