Виена. Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят.

...
Виена. Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят.
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов във Виена: Индустриалната революция носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиките

Виена. „ Свидетели сме на дигитализирането на стопанската система в целия свят. Процес, който е признато да се назовава „ Индустрия 4.0 “, а експертите дефинират като индустриалната гражданска война на днешния ден. И като всяка гражданска война тя носи доста благоприятни условия, само че и провокации за пазара на труда и стопанската система като цяло “. Това означи министър председателят Бойко Борисов в изявлението си на форума на високо ниво Европейски Съюз - Африка, който се организира във Виена под егидата на Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от Правителствената осведомителна работа .
Срещата е под надпис „ Сътрудничеството в цифровата епоха “. Тя бе открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и ръководител на Африканския съюз Пол Кагаме и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Целта на форума е да способства за поощряване на нововъведенията и цифровизацията като значими фактори за бъдещото развиване на двата континента.
В обръщението си българският министър-председател акцентира, че дигитализацията оказва огромно въздействие върху страните и обществата ни, тъй като трансформира артикули, процеси и бизнес модели във всички браншове - от строителството, опазването на здравето до селското стопанство и туризма. Прогноза на Световния стопански конгрес демонстрира, че след 2020 година 90% от работните места ще изискват цифрови умения. „ Неслучайно те бяха главен детайл от програмата на триото Естония – България – Австрия и приоритет на Българското председателство “, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Той акцентира, че образованието е в основата на всяка една стопанска система и благосъстоянието на жителите. „ Точно за това в идващите 2 години България ще влага 50 млн. евро от оперативните стратегии в план „ Образование за утрешния ден “, уточни министър председателят Бойко Борисов. Проектът е ориентиран към дигитализацията на междинното обучение и планува основаване на отворени просветителни запаси, образование на учители и възпитаници по цифрови умения, осведомителни акции за цифрова подготвеност, медийна просветеност, киберсигурност.
„ Прилагането на нови цифрови технологии във всички сфери ще спомогне за развиването на африканските стопански системи и постигането на задачите, начертани взаимно от Европейски Съюз и Африка “, сподели още българският министър-председател. Той уточни, че причина всичко това да се случи, е съответното за времето обучение и високи равнища на просветеност на двата континента.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР