Виена. Със среща на Тройката на председателството на Съвета на

...
Виена. Със среща на Тройката на председателството на Съвета на
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов участва в среща на „Тройката” на председателството на Съвета на Европа във Виена

Виена. Със среща на „ Тройката ” на председателството на Съвета на Европа, стартира „ Междупарламентарната конференция за общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и защита (ОПСО) " във Виена, Австрия. Това оповестиха от Комисията по защита .
На срещата още веднъж беше декларирано, че Западните Балкани са от целите на „ Тройката ” и беше припомнено, че по време на българското председателство беше подписана декларация, с която се удостовери нуждата от стратегически фокус върху тях.
В срещата взеха присъединяване ген. Константин Попов, като началник на българската делегация и ръководител на Комисията по защита, Дейвид Маккалистър – ръководител на Комисията по външни работи на Европейския парламент, Рейнхард Бьош – ръководител на Комисията по защита в националния съвет на Австрия и Андреас Шидер, ръководител на Комисията по външни работи в Националния Съвет на Австрия и Кристиан Сорин Димитреску – ръководител на Комисията по външни работи на Сената на Румъния.
В момента тече откриването на конференцията от ръководителят на Австрийския народен съвет Волфганг Соботка и ръководителят на австрийския федерален съвет Инге Пош-Грушка. Конференцията ще бъде съпредседателствана от Андреас Шидер и Райнхард Еуген Бьош, ръководителите на комисията по външна политика и Комитета за национална защита надлежно от австрийския народен съвет, както и от Дейвид Маккалистър, ръководител на комисията по външни работи на Европейския парламент.
Фокус на конференцията ще бъде разширението на Западните Балкани, Сирия, сигурността, миграцията и отбраната на външните граници.
В българската делегация вземат участие и народните представители Полина Христова и Георги Михайлов.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР