Виена. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция

...
Виена. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция
Коментари Харесай

EA Daily: Кой как гласува за Русия в ПАСЕ; Управляващата партия на Армения е против

Виена. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) одобри резолюция за смяна на санкционния механизъм, която разрешава на Русия да се завърне в работата на парламентарната асамблея с право на глас. „ За “ резолюцията гласоподаваха 118 депутати, 62 са срещу, а има и 10 въздържали се, предава съветската организация EA Daily .
Единодушно са завръщане на Русия в ПАСЕ гласоподаваха делегациите на Турция, Словакия, Сърбия, Португалия, Норвегия, Италия, Испания, Исландия, Франция, Азербайджан и Австрия.
За завръщане на Русия гласоподава и голямото болшинство от представителите на делегациите на Нидерландия, Молдова, Чехия, Швейцария и Германия.
В няколко делегации гласовете на депутатите бяха разпределени неравно, с превес на тези, които са дали своят вот срещу връщането на Русия. Това са Швеция, Англия, Грузия, Латвия, Полша, Естония и Литва.
Украйна гласоподава срещу в цялостен състав.
Що се касае до делегацията от Армения в състав от 4 депутати, представителите на опозиционните фракции Наира Зограбян и Едмон Марукян гласоподаваха за връщане на Русия в ПАСЕ, само че двама представители от делегацията на ръководещата партия не поддържаха резолюцията. Един от тях въобще не е дал своя вот, а другия е бил срещу.
Няма данни за това, по какъв начин са дали своят вот българските делегати.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР