Виена. Кметът на Община Виена Михаел Людвиг изрази готовност да

...
Виена. Кметът на Община Виена Михаел Людвиг изрази готовност да
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Виена Михаел Людвиг

Виена. Кметът на Община Виена Михаел Людвиг изрази подготвеност да продължи да сътрудничи на София с експертна помощ в региона на ръководството на отпадъците. За това се схванаха през днешния ден на среща кметовете на София Йорданка Фандъкова и на австрийската столица Людвиг, оповестиха от пресцентъра на Столична община . В региона на ръководството на отпадъците, където специалисти от „ Виена енерджи “ съветват София, опитът на австрийската столица, е доста значим и настоящ, уточни кметът Фандъкова.
Сътрудничеството на София и Виена в тази област стартира още при предходния кмет на Виена господин Михаел Хойпъл.
В София, с помощта на европейската взаимност, са построени модерни съоръжения за преправка на боклуци и отделянето им за преработване. От отпадъците се създават запаси като електричество и компост. На финала е създаването на последния стадий за създаване на апаратура за произвеждане на топло- и електрическа енергия от РДФ-гориво, получено от завода за боклуци на София.
" Опитът и експертната помощ на Виена, която е най-хубавият град за живеене в света, е доста потребен и значим за нас в създаването на ефикасни модели за смяна и развиване на града ", сподели кметът Фандъкова.
" Темите, от които се интересувате, са написани и в нашата работна стратегия ", сподели кметът на Виена господин Людвиг. По думите му сега Виена също уголемява мрежата на своето метро и развива публичния превоз, а въпросите, свързани с екологията, климатичните промени и интелигентните градове, са доста основни.
София ще продължи съдействието си с Виена по предпочитани области, с които се трансформира и развива града. През последните години двете столици имат одобрено съдействие в региона на превоза, транспортната инфраструктура, екологията, ръководството на отпадъците, битката с климатичните промени и културата. Развива се и съдействието в региона на стопанската система и бизнеса.
Експерти от община Виена са помагали и не престават да съветват Столичната община в разнообразни сфери. През годините са развити дейни контакти в областта на превоза, шерването на ноу-хау в региона на паркирането, което е развито в София на база на опита на австрийската столица. София развива и уголемява системата си за публичен превоз на база на опита на Община Виена. Фандъкова уточни, че интензивно продължава построяването на столичното метро, като за последните 10 година построихме към 30 км нови линии, а сега строим нова трета линия на метрото. Метрото на София се построява благодарение на европейско и локално финансиране. В София са актуализирани 90% от тролейбусния парк, над 50% от автобусния, продължава осъществяването на програмата за закупуване на нови рейсове и към този момент са доставени първите електробуси, следва доставянето и на нови 13 трамваи.
На срещата, която се организира в постройката на община Виена, участваха Н. П. доктор Иван Сираков - дипломат на България в Австрия, Николай Стойнев - зам. ръководител на Столичния общински съвет, Владимир Данаилов - основен изпълнителен шеф, Столичната общинска организация за вложения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР