Виена е подсигурила 400 000 ваксини за своите жители. Ваксинирането

...
Виена е подсигурила 400 000 ваксини за своите жители. Ваксинирането
Коментари Харесай

Виена предоставя 400 000 безплатни ваксини против грип

Виена е подсигурила 400 000 ваксини за своите поданици. Ваксинирането ще става при персоналния доктор, в амбулаторни клиники и даже в особено преоборудван трамвай. Целевата група са деца и възрастни хора.
Основно средство за предотвратяване от заболяване от грип и от пораждане на обвързваните с него затруднения и преждевременна гибел е сезонната профилактика с грипни ваксини. Затова противогрипните ваксини тази година ще бъдат безвъзмездни за всички виенчани. Общината ще стартира безвъзмездна акция за имунизиране от 1 октомври, като дневно ще се слагат до 30 000 ваксини. С акцията Виена желае да насърчи колкото се може повече виенчани да се имунизират против сезонния грип. Възможност за безвъзмездна имунизация против грип ще имат всички виенчани, само че тя е целесъобразна на първо място за тези, които принадлежат към една от по този начин наречените рискови групи - възрастни хора, деца, лица с съпътстващи болести и медицински личен състав. Ваксиниралите се не се разболяват съществено от грип, тъй че не е нужно да бъдат одобрявани в болница. Това обезпечава свободни места в лечебните заведения за други съществени болести, изключително за лекуване на инфектирани с Covid-19, предизвестяват от общинската администрация във Виена. В сезона на грипа защитете себе си и хората, които обичате с ваксина против грип, приканват експертите.
 Присадиха бял дроб на австрийка с COVID-19, губеща своя Присадиха бял дроб на австрийка с COVID-19, губеща своя
Във Виенския медицински университет, за първи път в Европа, направиха белодробна трансплантация на пациент с ковид. За това съобщ...
Къде може да бъде направена имунизацията
Безплатните ваксини могат да бъдат сложени в кабинетите на всички персонални лекари в града, в лечебни заведения и в домовете за възрастни хора. Освен това общината е провела 37 краткотрайни Центъра за имунизиране, ситуирани из целия град., а от 1 октомври особено преоборудван трамвай ще стопира на най-натоварените спирки и в него също ще могат да се вършат ваксини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР