Виена е най-приятният за живеене град в света за втора

...
Виена е най-приятният за живеене град в света за втора
Коментари Харесай

Виена е най-добрият град за живеене в света

Виена е най-приятният за живеене град в света за втора година в класацията на " Икономист интелиджънс юнит " за 2019 година. Австрийската столица е следвана от Мелбърн, предадоха Франс прес и Ройтерс. Париж е преместен надолу поради митингите на " жълтите жилетки ".

Австрийската столица притегля туристи с концертите с класическа музика и имперската си история, само че наред с това има голям брой зелени пространства, отлични публични услуги и по-сигурна среда, заради което предходната година измести Мелбърн от върха на класацията на 140 града в света, който австралийският град заемаше в продължение на седем години.

Разликата сред двата града е минимална - 0,7 точки от общо 100. Виена получава 99,1 точки в класацията за 2019 година, оповестена през днешния ден, също колкото е имала и предходната година. Мелбърн получава 98,4 точки, а Сидни - 98,1.

В първата десетка преобладават Австралия и Канада, всяка от двете страни с по три града. Япония също е в тази група с Токио и Осака. Девети град в класацията е Копенхаген.

Париж губи пет позиции и се класира 25-и поради въздействието на митингите на " жълтите жилетки ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Най-ниските позиции в класацията заемат най-непривлекателните градове в света - финален е Дамаск, зад Лагос, Дака, Триполи и Карачи.

Класацията на 140-те града се сформира въз основа на критерии, включващи виталния стандарт, престъпността, инфраструктурата, транспортната мрежа, достъпа до обучение и медицински грижи, икономическата политическата непоклатимост. За първи път е отразено и въздействието на климатичните промени върху качеството на живота: в това отношение Кайро и Делхи са глобени поради неприятното качество на въздуха и незадоволителното водоснабдяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР