Виена. Борбата за запазване на споразумението за ядрената програма на

...
Виена. Борбата за запазване на споразумението за ядрената програма на
Коментари Харесай

Die Sueddetusche Zeitung: Във Виена ще се проведат консултации за запазване на ядреното споразумение с Иран

Виена. Борбата за опазване на съглашението за нуклеарната стратегия на Иран продължава. По самодейност на Техеран в петък ще се състои съвещание на взаимната комисия, в което ще вземат участие представители на Англия, Федерална Република Германия, Франция, Русия и Китай, написа немският народен всекидневник Die Sueddeutsche Zeitung .
За първи път диалозите на комисията ще се проведат без Съединени американски щати, които оповестиха отдръпването си от договорката по-рано през май. Всички останали страни, подписали съглашението от 2015 година, ще бъдат показани на най-високо дипломатическо равнище.
Очаква се в австрийската столица Иран още веднъж да акцентира на взаимните стопански изгоди от договорката. Освен това ще бъдат разисквани практическите последици от излизането на Съединени американски щати от нея.
Всички останали сътрудници се застъпват мощно за спазването на съглашението. В рамките на визитата си в Съединени американски щати министърът на външните работи на Федерална Република Германия Хайко Маас акцентира, че договорката е в полза на европейските жители. Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп обаче е на мнение, че Техеран е „ главен спонсор на тероризма “. В началото на настоящата седмица Вашингтон разгласи въвеждането на нови наказания против Иран.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР